MarktPlaza

Nick Arnold - Ongelooflijke Gave Opgravingen

29x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Nick Arnold  -  Ongelooflijke Gave Opgravingen

BCZ

Waanzinnig om te weten - serie

  • 191 pagina's

"Nick Arnold (Cambridge) is een Engelse kinderboekenschrijver. Zijn eerste boeken verschenen als lesboeken, toen hij zich in het kader van een project van de Universiteit van Londen bezighield met onderwijs aan jonge kinderen. Hierna begon hij ook artikelen te schrijven voor tijdschriften en kranten. Vervolgens ging hij op zoek naar een uitgever die zijn boeken wilde uitgeven en de uitgeverij Scholastic toonde interesse. Onder deze uitgever kwamen zijn bekendste series uit, Horrible Science en Wild Lives. De meeste van zijn boeken zijn geïllustreerd door Tony de Saulles. In Nederland zijn deze boeken uitgegeven onder de naam Waanzinnig om te Weten (Kluitman), samen met boeken van Terry Deary (geschiedenis), Kjartan Poskitt (wiskunde, sterrenkunde,...) en Anita Graneri (aardrijkskunde) vormen deze boeken een interessante kijk op de wetenschap.

Eerst had je alleen maar schurkachtige schatgravers die zo snel mogelijk rijk wilden worden.
Toen kwamen er akelig precieze archeologen, die geleerd in de grond gingen wroeten.
Nu gebruiken we krachtige computers om waanzinnig oude werelden weer in beeld te krijgen.

In Ongelooflijke gave opgravingen kun je je grondig verdiepen in de verbazingwekkende vondsten uit verborgen schatkamers. Duik samen met onderwater-archeoloog naar de dodengrot in Zuid-Frankrijk, en bepaal van een half verrot bot hoe oud het eigenlijk is. Of maak kennis met Ötzi, de ijsman uit de Alpen - geen erg levendige jongen, maar wel een wereldberoemd lijk! Leer hoe je zelf een mummie kunt maken. Of zullen we doen wie het eerst in het midden van de piramide is? De winnaar mag op de thee bij Toetanchamon!

Dit boek staat vol met verhalen, cartoons en verrassende feiten over grondig graafwerk, dat behoorlijk uit de hand kan lopen, en verbluffende vondsten.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties