MarktPlaza

Nick Arnold - Je Briljante Brein Waanzinnig Om Te Weten

37x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Nick Arnold  -  Je Briljante Brein  Waanzinnig Om Te Weten

BC

192 pagina's


Waanzinnig om te weten - serie

"Nick Arnold (Cambridge) is een Engelse kinderboekenschrijver. Zijn eerste boeken verschenen als lesboeken, toen hij zich in het kader van een project van de Universiteit van Londen bezighield met onderwijs aan jonge kinderen. Hierna begon hij ook artikelen te schrijven voor tijdschriften en kranten. Vervolgens ging hij op zoek naar een uitgever die zijn boeken wilde uitgeven en de uitgeverij Scholastic toonde interesse. Onder deze uitgever kwamen zijn bekendste series uit, Horrible Science en Wild Lives. De meeste van zijn boeken zijn geïllustreerd door Tony de Saulles. In Nederland zijn deze boeken uitgegeven onder de naam Waanzinnig om te Weten (Kluitman), samen met boeken van Terry Deary (geschiedenis), Kjartan Poskitt (wiskunde, sterrenkunde,...) en Anita Graneri (aardrijkskunde) vormen deze boeken een interessante kijk op de wetenschap.

Dit boek staat vol fantastische feiten en wonderlijke weetjes over de hersenen... in jóúw hoofd! Laat je Briljante Brein op volle toeren draaien en ontdek:

- hoe hersenen kunnen ruiken
- dat je kunt doorleven na een hersenpiercing
- of je met links mooier schrijft dan met rechts
- waarom iemand écht een slimmerik is

Dring door naar het diepste van je brein, maar houd je verstand erbij en word niet misselijk van het gekronkel... Ontdek wat er gebeurt als een sjieke chirurg zijn mes in je schedel zet. Kijk hoe een flitsende fotograaf elke actie van je hersenen vastlegt... zelfs als je slaapt!

De serie Waanzinnig om te weten breidt zich gestaag uit. Dit deel gaat over de werking van de hersenen en zit boordevol serieuze informatie, verbazende feiten, tekeningen en strips vol uitleg, tips voor het onderzoeken van de werking van je eigen of andermans hersenen en vragen en antwoorden voor geinteresseerde lezers. De informatie wordt zeer 'interactief' gegeven: kinderen (opgroeiende jeugd, volwassenen!) kunnen 'hink-stap-springend' door het boek gaan, die informatie uitkiezen die ze even willen weten, in het uitstekende trefwoordenregister een onderwerp van hun keuze uitzoeken, proefjes uitvoeren en zichzelf (anderen) bevragen naar aanleiding van de geboden informatie. Er is veel te lezen en veel te zien op de talloze, eenvoudige zwartwittekeningen. Lezen en leren gaan hier spelenderwijs hand in hand. De informatie is heel begrijpelijk voor een groot publiek van 11 jaar dat iets wil weten over hersenen, geheugen, besturing van de zintuigen, emoties, dromen en nachtmerries en de geschiedenis van wetenschappelijk hersenonderzoek. De auteur schrijft al lange tijd over wetenswaardige, griezelige en spannende thema's uit de geschiedenis en over de werking van het menselijk lichaam.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties