Neil Ravin - De jonge dokter Ryan

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 42x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Neil Ravin - De jonge dokter Ryan
MCMLXXXII, Elsevier
287 pag., isbn 90 10 04119 0
harde kaft met stofomslag
enkele hele kleine vlekjes
Prijs: teab (bieden excl. de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Dit is een roman over artsen: wat ze voor elkaar en voor hun patiënten betekenen.
Hoofdpersonen in dit levensechtew verhaal zijn de jonge artsen, die pas hun opleiding aan de universiteit hebben voltooid en in het ziekenhuis de nodige ervaring opdoen. Zij zijn ook degenen, die van iedere fout in het ziekenhuis de schuld krijgen.
Centrale figuur is Wiliam Ryan, kersvers dokter en nog vol illusies en toekomstverwachtingen. Ryan is een romanticus, die zowel in zijn werk als in zijn privéleven het onderste uit de kan wil hebben. Hij is knap, charmant, intelligent en sportief. Zijn examens haalde hij altijd met glans. Het enige dat Ryan ervan weerhoudt onmiddelijk een schitterende carrière als medicus aan te vangen, zijn de twee verplichte praktijkjaren in de 'Tower', New Yorks grootste en modernste academisch ziekenhuis. Nauwelijks is Ryan daar aangesteld of drie verschillende vrouwen doen een bod op zijn hart.
Een beeldschone oosterse verpleegster, een jonge patiënte en een ambitieuze cardiologe vechten om zijn liefde en genegenheid. Om de zaken voor de jonge arts nog wat ingewikkelder te maken bevindt hij zich bijna voortdurend op voet van oorlog met de bureaucratische verhoudingen en voorschriften van de 'Tower'.
Dit boek is het aangrijpende verhaal van William Ryans ervaringen als arts en minnaar, die hij opdoet tijdens een twee jaar durende, stormachtige opleiding, waarbij hij voortdurend bloot staat aan de spanningen, die achter de schermen van een groot ziekenhuis worden opgeroepen."


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.