MarktPlaza

Nederland in Europa: deelstaat of vrij Koninkrijk

127x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Nederland in Europa: deelstaat of vrij Koninkrijk
Door E. van Middelkoop, drs. A.H. Poelman, drs. H. Timmermans, dr. A.J. Verbrugh, drs. N. Vogelaar
1988, Groen van Prinsterer Stichting / Uitgeverij De Vuurbaak bv
136 pag., isbn 90 6015 822 9
mooie staat
Prijs: teab (a.u.b. bieden exclusief de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'informatieve boeken’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"De ontwikkelingen naar een Europese interne markt lijken snel te gaan. Het jaartal 1992 is een gegeven dat in elke discussie de boventoon voert. Op 31 december 1992 dienen namelijk de grenzen tussen de lidstaten van de Europese Gemeenschap voor het verkeer van personen, kapitaal, goederen en diensten geen belemmering meer te zijn.
Optimisten vinden deze economische integratie haalbaar, pessimisten zijn van mening dat 1992 ditmaal na 2000 valt.
In 1989 zijn er voor de derde maal rechtstreekse verkiezingen voor het Europees Parlement. Dan wordt van de burger niet slechts een oordeel gevraagd over het economisch programma van de interne markt. Belangrijker nog is de daaraan voorafgaande politieke visie op de aard van de samenwerking tussen de lidstaten van de EG.
Met deze brochure hoopt de Groen van Prinsterer Stichting een bijdrage te leveren aan de discussie over de gewenste vorm van samenwerking.
De uitgave verschijnt als nr. 59 in de reeks van de Groen van Prinsterer Stichting, het wetenschappelijk bureau van het GPV. Zij is voorbereid door een studiecommissie bestaand uit E. van Middelkoop, drs. A.H. Poelman, drs. H. Timmermans, dr. A.J. Verbrugh en drs. N. Vogelaar"