MarktPlaza

Narrative of the Deportation to Cayenne 1797 Ramel Guyana

150x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Ramel, (General Jean-Pierre). Narrative of the Deportation to Cayenne, of Barthélemy, Pichegru, Willot, Marbois, La Rue, Ramel etc. etc. in consequence of the Revolution of the 18th Fructidor, (September 4, 1797) containing a variety of important facts relative to that revolution, and to the voyage, residence and escape of Barthelemy, Pichegru, etc. etc. From the French of General Ramel, Commandant of the Legislative Body Guard. London: J. Wright, 1799. (4)+215 blz.


Boekblok gebonden in een moderne band, linnen op rug en gemarmerde boorden. Letters op rug in goudopdruk. Nieuwe schutbladen. Boekblok met klein beetje foxing, in goede staat voor leeftijd. Boekblok is dus uit de tijd, geen moderne herdruk! Eerste Engelse vertaling.

Ramel (1768-1815) was een Franse Generaal gedurende de Franse revolutie en het Eerste Franse Keizerrijk (onder Napoleon). Hoewel hij zich niet aansloot bij de samenzwering van Brottier in 1797 werd hij toch verdacht van royalistische sympathieën en werd hij gevangen gezet tijdens de coup van 18 fructidor in het jaar V (4 september 1797). Hij werd, samen met Pichegru, Barthélémy, Laffon de Ladebat en Barbé-Marbois schuldig bevonden en veroordeeld tot gevangenschap in de strafkoloniën in Guyana. In juni 1798 wist hij te vluchten uit de strafkolonie en bereikte via Paramaribo Londen. Hij kreeg toestemming om naar Frankrijk terug te keren en diende onder Rochambeau tijdens de expeditie naar Saint-Domingue, onder Massana in 1805 in Italië en kreeg de taak de Mediterrane kust te verdedigen. In 1810-11 vocht hij tijdens de campagnes in Spanje en Portugal (onder andere het beleg van Astorga). Na het herstel van de Bourbons kreeg hij een nieuwe functie (commandant of het departement Haute-Garonne). Hij werd echter op 15 augustus vermoord door royalisten tijdens de tweede Terreur blanche vanwege vermeende loyaliteit aan Napoleon Bonaparte.

Frankrijk Achttiende Eeuw Franse Revolutie Zuid-Amerika Strafkolonie Frans-Guyana. Referentienummer 9702.

350 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (8,70 euro als aangetekend pakketje) of afhalen in Ede. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.