MarktPlaza

Nanne Bosma - De emigrant

102x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Nanne Bosma - De emigrant
1981, Uitgeverij T. Wever B.V.
192 pag. isbn 90 6135 319 x
ex-bibliotheekexemplaar met stempels en gebruikssporen, zoals vlekjes enzo; in het boek ook iets geplakt omdat het loszat
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

" ''De emigrant' is een verhaal dat waar gebeurd zou kunnen zijn. De hoofdfiguur is Abe Bakker, een boerenzoon uit het Friesland van voor de eerste wereldoorlog. We lezen hoe hij er toe komt naar Canada te emigreren. Abe gaat vooruit om het terrein te verkennen en de bedoeling is dat zijn vrouw Aukje en hun beide zoons hem eenjaar later zullen volgen. Maareen jaar later komt Aukje te overlijden, zijn Abe''s pogingen om vaste voet in Canada te krijgen mislukt en verhindert de ooriog zijn terugkeer. Pas na 1918, als de oorlog voorbij is, komt hij terug. Inmiddels zijn niet alleen de omstandigheden drastisch gewijzigd, ook Abe zelf is een ander mens geworden. In Canada is hij hertrouwd en heeft zich een eigen farm verworven. Als een succesvol man keert hij terug naar Europa, naar Friesland, om daar te ontdekken dat hij een vreemde is in zijn vaderiand, een vreemde ook voor zijn twee zoons. Abe keert terug naar Canada, naar zijn nieuwe gezin. Voorgoed emigrant."

(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)