Morgan Plus - 4 | FIA RACER | SuperSport Spec | 1963

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 155x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 4 versnellingen, Handgeschakeld
Tellerstand: 19.069 mijlen
Bekleding: Stof
Motorrijtuigenbelasting: geen
De Morgan Plus 4 is het populairste model van Morgan en niet zonder reden. De Plus 4 was bij zijn introductie al uitgerust met een krachtiger motor dan zijn kleine broer de 4/4.
“Straight of the track and ready to race”. Dat is deze unieke Morgan Plus 4 Racer uit 1963 ten voeten uit. Volledig geprepareerd om deel te nemen aan historische races en rally’s. Compleet met FIA paspoort.
Deze Morgan is 12 jaar geleden volledig klaargemaakt en geprepareerd om actief te racen in historische raceklassen. Jarenlang is dit een bekende deelnemer geweest aan de HTGT (Historische Toerwagens en GT’s) en ook nog eens zeer verdienstelijk, getuige de vele overwinningen en titels die er behaald zijn. De Morgan racete de afgelopen seizoenen veelal in Zandvoort, met een snelste rondetijd van 2 minuut 5,896 seconden. Maar ook vele internationale circuits zoals Spa-Francorchamps, Paul Ricard en Brands Hatch heeft hij aangedaan.
Er is alles aan gedaan om deze Plus 4 zo optimaal mogelijk te prepareren voor zijn taak op het circuit. De racer beschikt over de SuperSport specificaties met de Triumph 2.138cc motor. Deze is in 2017 gereviseerd door Peter van Giersbergen en uitgerust met de dubbele weber carburateurs. De zeldzame Moss versnellingsbak is gemonteerd. Uiteraard is deze Plus 4 voorzien van een Sparco kuipstoel en roll bar.
Racen gaat gepaard met slijtage en daarom is er een breed arsenaal aan kwalitatieve onderdelen mogelijk beschikbaar bij deze Morgan. Er zijn eventueel zelfs twee extra Moss versnellingsbakken, waarvan er één niet helemaal compleet is. Daarnaast zijn er desgewenst nog vele extra onderdelen beschikbaar, zoals 8 spaakvelgen, diverse remdelen, een achteras, radiateur met fan, Triumph cilinderkop, ontsteking met bobine, voorwielophanging, schokbrekers en veren, etc etc., waardoor de volgende eigenaar direct het circuit op kan voor een prachtig raceseizoen.
Het historische FIA paspoort toont dat deze Morgan goedkeuring heeft tot december 2026 voor deelname aan internationale races. Al met al een unieke kans voor de liefhebber van historisch racen.
Deze Morgan Plus 4 is onder andere uitgerust met de volgende specificaties:
* FIA Historisch Technisch Paspoort (HTP)
* Moss versnellingsbak
* Sparco kuipstoel
* Roll bar
* Dubbele Weber carburateurs
Contact us for more information on:
Tel: +31-(0)30-2212121
Or 24/7:
Wouter Dekker +31-(0)6-22968054
About us:
Louwman Exclusive is official partner of Maserati, McLaren, Morgan, Automobili Pininfarina, De Tomaso, Lexus, Minotto, Bentley, Lamborghini and TVR.
You will find us in the most exclusive showroom in The Netherlands, right next to the A2 highway and close to Amsterdam and the international airport. Our showroom accommodates exclusive cars, new and used. Through years of experience, our sales advisors know what your needs are and our technicians are specially trained to maintain your car with the best knowledge.
Passion for your business and for your car, that’s Louwman Exclusive. We hope to welcome you soon in our showroom; the center for exclusive cars in the Netherlands.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.