MarktPlaza

Milena Agus - Als De Haai Slaapt (Hardcover/Gebonden)

74x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

125 pagina's

Milena Agus schetst in deze hedendaagse Italiaanse familiegeschiedenis een mooi portret van personen in wie het leven zijn scherpe tanden heeft gezet. Hoe vanzelfsprekend is het eigenlijk dat mensen gelukkig zijn? En: valt er te ontkomen aan tegenslagen? Kun je uit de buik van een haai ontsnappen als hij slaapt?
Agus vertelt op de lichtvoetige, ontwapenende toon die we kennen van Het huis in de Via Manno, het boek dat haar internationaal veel lof en lezers bracht, en dat binnenkort wordt verfilmd. Ook het vorig jaar verschenen Madame Agnese werd alom geprezen.
Een Italiaans meisje (ik-figuur) vertelt over haar bijzondere en toch gewone familieleden, die meer met elkaar gemeen hebben dan ze denken. Debuut van de Italiaanse schrijfster (1974); eerder verscheen in vertaling 'Het huis in de Via Manno'*. Het aantal pagina's is gering, maar dit prachtige boekje is een juweel, de speld in een hooiberg. Agus is een meesterlijk verteller met een verbluffende stijl die bedrieglijk eenvoudig lijkt. Het verhaal doet simpel, bijna naief aan, maar tussen de regels door ontvouwt zich het ene na het andere drama. Agus zorgt er echter voor dat het boek nergens sentimenteel wordt. Sterker nog, met humor en wijsheid komt elke keer weer de kracht van de personages naar boven. Ze zijn sterker en kostbaarder dan ze denken: voor zichzelf, voor elkaar en ook voor de wereld. Een betoverende schets van een hechte familie. Een talent om te koesteren en een magisch boek dat smaakt naar meer. Gebonden; kleine druk.