Midden in de cirkel

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 55x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Midden in de cirkel
Auteur: Vanden Eynde Sabine
Uitgever: Halewijn
Nederlands
Paperback
224 pagina's
14,5x23 cm
Randjes geschonden en doordrukkingen in kaft, staat naamstempel in 

Inhoud: Vrouwen en leiderschap in diverse spirituele tradities

Midden in de cirkel' laat leidende, religieuze vrouwen aan het woord. Niet alleen uit de christelijke kerken, maar ook uit andere religieuze en spirituele tradities. Zo maakt u kennis met een vrouwelijk priester en ontmoet u een voorzitster van een katholiek overlegorgaan. Maar even goed leest u ook wat een moslim gebedsleidster (imama) en een vrouwelijke rabbijn of goeroe denkt. Telkens gaat het om vrouwen die in hun kerk of spirituele gemeenschap een leidinggevende positie innemen. Ze staan dan ook niet in de marge, maar 'midden in de cirkel'. 
Hoe kijken vrouwen aan tegen 'religieus' leiderschap? Ontwikkelen ze een eigen visie daarop of maakt het vrouwzijn in de praktijk niet veel uit? Waarin onderscheidt vrouwelijk leiderschap zich dan van het mannelijke model? Maar ook: hoe reageert de religieuze of spirituele achterban op dit vrouwelijk leiderschap? Lopen die reacties gelijk of niet? 
'Midden in de cirkel' richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in de verschillende religieuze en spirituele tradities. Iedereen die met een bepaalde traditie verbonden is en zich afvraagt hoe de dialoog met de andere tradities kan worden aangegaan, vindt hier zijn gading. Maar zeker wie in zijn of haar gemeenschap een leidinggevende taak uitoefent en interesse heeft voor de rol van de vrouw leest hier bemoedigende en perspectiefrijke teksten.
Dit boek is een initiatief van het Centrum voor Vrouwenstudies van de Faculteit Godgeleerdheid van de KULeuven. Het kwam mede tot stand door de steun van het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.