MarktPlaza

[Midden-Amerika] 4 boeken o.a. Maya - Mexico - The Four Suns

85x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Vier Engelstalige boeken:

Hardcover met stofomslag. Verissimo, Erico. Mexico. London: MacDonald. 1960. 360 blz. Met illustraties. Boek in goede staat. Verslag van een reis door Mexico. Tekst in het Engels. Referentienummer 7367.

Hardcover met stofomslag. Priestley, J.B. & Hawkes, Jacquetta. Journey Down a Rainbow. London: Heinemann-Cresset. 1955. xi+288 blz. Kleine slijtageplekjes/beschadigingen stofomslag, achterzijde stofomslag wat vlekjes/foxing. Boekblok met wat foxing, in goede staat voor leeftijd. In 1954 het echtpaar Priestley en Jacquetta Hawkes reizen naar Texas. Hawkes onderzoekt de cultuur van de Pueblo en Navaho indianen. De Priestley's doen onderzoek naar de moderne samenleving in Dallas en Houston. Het contrast van de oude cultuur en de moderne samenleving is het onderwerp van dit boek. Referentienummer 7374.

Hardcover met stofomslag. Gallenkamp. Maya. The Riddle and Rediscovery of a Lost Civilization. London: Frederick Muller Limited. 1960. x+219 blz. Met illustraties. Met birefje van uitgeverij MacDonald & Co. Boek waarschijnlijk toegezonden aan een recensent ter beoordeling. Boek over de Maya, het volk uit Midden-Amerika. Vijf expedities en uitvoerig onderzoek leidde tot dit boek. Het boek vertelt over pogingen sinds de Spaanse kolonisering van ontdekkers en geleerden om de origine van de ruïnes in de regenwouden te ontdekken. Referentienummer 7387.

Hardcover met stofomslag. Soustelle, Jacques. The Four Suns. Recollections and reflections of an ethnologist in Mexico. London: Andre Deutsch. 1971. xii+256 blz. Met illustraties. Hoekje gesneden uit schutblad, boek in goede staat. Soustelle deed onderzoek naar twee Indiaanse stammen in Mexico. De four suns in de titel slaat op de opvatting van de Aztecs dat er al vier zonnen geweest zijn welke steeds eindigden in rampspoed. We leven nu in de periode van de vijfde zon. De cyclische visie op de geschiedenis spreekt Soustelle zeer aan voor wat betreft opkomst en ondergang van beschavingen. Referentienummer 8499.

Foto waarop alle boeken staan afgebeeld is een collage (onderlinge verhoudingen niet weergegeven). Bieden alleen op alle boeken.


Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 4,75 euro naar een afhaalpunt (DPD) of 6,95 euro met Postnl (bezorging aan huis). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.