MarktPlaza

Mickey Spillane - De grote moord

120x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Mickey Spillane - De grote moord
UMC
Spillane~Reeks 5
MCMLXI, Uitgeversmaatschappij 'De Combinatie' N.V. (UMC)
191 pag.
Met gebruikssporen: kaft is erg verkleurd, naam voorin boek vermeld, lichte kring in eerste paar pagina's, laatste paar pagina's lichte beschadiging onderin
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

" Een trieste, regenachtige avond in een van de achterbuurten van New York. Een druipnatte ongelukkige, die z'n enig kind in een bar te vondeling legt en dan weer in de regen verdwijnt om moedwillig de dood in te gaan, met de tranen van het afscheid nog in de ogen.
Ziehier de gegevens, waarvan Mickey Spillane een detective-roman weet te maken zoals alleen hij dat kan. Lang duurt het niet, voordat Mike Hammer, prive detectice en man van staal, de verantwoordelijken voor deze afschuwelijke tragedie op het spoor is. Een spoor, dat hij taai en zeker volgt en dat hem door speelholen, cafes en boudoirs, en langs grillige en hobbelige paden van het gevaar naar de genadeloze moordenaar voert, die een gelukkig kind tot wees maakte.
Mike weet, waarvoor hij vecht, en dat is zijn kracht, ook als zelfs de justitie zijn pad dreigt te versperren. Altijd weer is hem de scene in die tamme, kale bar, waar een eens gelukkig man zijn kind vaarwel kuste om in de stromende regen de dood te vinden, voldoende aansporing om zijn weg te vervolgen, ondanks alle tegenwerking, ellende, verleiding en bedreiging. Voorwaar een verhaal waar vaart in zit en dat door zijn uitmuntende intrige en zijn realistisch karakter zo diep tragisch en toch zo zuiver menselijk is:
Het mysterie van de grote moord, dat letterlijk tot de laatste regel voor een summum aan spanning borg staat."