MarktPlaza

MET ÉÉN HAND KLAPPEN - door Lise Leroux

103x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

MET ÉÉN HAND KLAPPEN

door Lise Leroux

Op een dag ziet Marina een tv-programma over Zebediah, een muis die een oor op zijn rug geïmplanteerd heeft gekregen. Het brengt Marina, die snakt naar aandacht en menselijke warmte, op een idee.

Ze zoekt de plek op waar Zebediah woont, het Hurtigger instituut, dat gespecialiseerd is in implantaten en transplantaties en verlegen zit om mensen die bereid zijn drager te worden van lichaamsdelen voor cliënten.

Daar wordt ze de bereidwillige draagster van... een hand, een derde hand, waaraan ze hartstochtelijk gehecht raakt. Ze noemt hem Cecilio, en als haar geliefde Cecilio chirurgisch verwijderd wordt, is ze diep bedroefd.

Hierna volgt een ontstellende zoektocht naar liefde in tijden van medische manipulatie. Op het spoor van Cecilio stuit ze op een eigenaardig stel verwanten: Colton die in een knuffeldoos leeft, tante Estra die haar man in haar lichaam gevangen houdt, en de elektrisch opgeladen Wynne - om maar te zwijgen over dokter Hurtigger zelf.

Met één hand klappen is zowel een tintelend liefdesverhaal als een ongeremde verkenning van de uiterste regionen van de verbeelding. Lise Leroux schildert een complexe, zonderlinge fantasiewereld waarin futuristische mogelijkheden en gevaarlijke verlangens elkaar kruisen.

Met psychologisch inzicht en zwarte humor vertelt ze in dit romandebuut echter vooral over de onbedwingbare behoefte van de mens om relaties aan te gaan, ongeacht de omstandigheden.

Uitgave Arbeiderpers

Paperback, 369 pagina's

In uitstekende staat

(CDJK NIN)