MarktPlaza

MERLIJN - Agave Kruijssen (3)

115x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

MERLIJN - Agave Kruijssen
Illustraties: Fiel van der Veen
Jeugd/Kinderboek v/a ca. 10jr.
Lannoo 2005 (103 blz)
Hardcover
In zeer goede staat
€ 9,95
Verzenden kosten koper: Brievenbuspost (227gr)
ISBN: 9789085680512

Lang geleden trokken sprooksprekers van stad tot stad, van kasteel tot kasteel en van dorp tot dorp en overal waar zij kwamen, vertelden zij hun verhalen. Ze vertelden over koningen, prinsessen, ridders en dappere mannen, vrouwen en kinderen, die in lang vervlogen tijden iets bijzonders hadden beleefd. Zo bijzonder dat zelfs nu nog iedereen graag naar hun belevenissen luistert.
Hun namen klinken ons nog altijd vertrouwd in de oren: Elegast, heer Halewijn, het Vrouwtje van Stavoren, het Ros Beyaart en de Vier Heemskinderen. In deze serie sprookverhalen vertelt Agave Kruijssen hun belevenissen op haar manier.

Bij zijn geboorte is Merlijn al heel bijzonder, want hij weet alles en beschikt over magische krachten. Bovendien heeft hij een heel speciale opdracht: Merlijn wil een rijk van vrede stichten. Maar met welke koning zal hij dat in deze duistere tijden van oorlog en geweld kunnen bereiken?
In ieder geval niet met de tirannieke koning Vertiger. Met een bloedstollend gevecht tussen een rode en een witte draak luidt Merlijn zijn einde in. De nieuwe jonge koning Uter lijkt alles te hebben om een goede vorst te worden. Maar dan verschijnt aan het hof de beeldschone Igrene, vrouw van de hertog van Cornwall. Uter wordt hopeloos verliefd en begint een oorlog om haar te veroveren. Vrede lijkt verder weg dan ooit. Moet Merlijn Uter wel bijstaan in zijn onwettige strijd? Of is het lot sterker dan zijn toverkracht? Kan hij het land nog redden?

Meer titels van Agave Kruijssen:
Razende Roeland, Een ware held (v/a ca. 8jr)
Floris (v/a ca. 11jr)
Het land van de leeuw (v/a ca. 11jr)
De man met het Masker (v/a ca. 12jr)
Vrije val (v/a ca. 12jr)
De keerzijde van de Keizer (v/a ca. 13jr)
Sprookverhalen (v/a ca. 10jr):
’t Ros Beyaard
Elegast
Walewein
Lancelot
Merlijn
Het lied van heer Halewijn
Reinout van Montalbaan
Het vrouwtje van Stavoren