MarktPlaza

Mercedes-Benz S-klasse - 500 SE

654x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 4 versnellingen, Automaat
Modelreeks: jul 1980 - apr 1986
Aandrijving: Achterwielaandrijving
Bekleding: Stof
Interieurkleur: Groen
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden)
## Aanvullende opties en accessoires
- Metaalkleur
Voor Nederlanders wellicht moeilijk te begrijpen, maar gelukkig doen Duitsers het wel: op 74-jarige leeftijd kocht de heer Ing. Helmut (geboren in oktober 1908) een S-klasse met V8, spiksplinternieuw! In dit geval een 500 SE, kortom 5 liter motorinhoud en 233Pk onder de langgestrekte motorkap. Daarmee toerde hij dan heerlijk door z'n woonplaats, het mondaine kuurstadje Bad Neuenahr.
De heer Helmut had altijd het Mercedes-dealerschap gevoerd in z'n woonplaats en uiteraard werd de S-klasse daar piekfijn onderhouden. In 2004 werd de S-klasse te naam gesteld op een jonger familielid van de oude heer. Z'n kleinzoon die toen ook al 41 jaar oud was. De 500 SE werd 3 jaar later definitief stil gelegd in Duitsland en in de showroom gezet van het familiebedrijf, om precies te zijn op 2 januari 2007.
Wederom 3 jaar later hebben we de Mercedes vanuit die showroom in Bad Neuenahr opgehaald en in Nederland verkocht aan een echte autoliefhebber, deze is de S-klasse gaan rijden vanaf april 2010. Op dat moment was de kilometerstand 54.500km.
En nu staat de 500 SE weer in onze showroom. De kilometerstand is nog altijd uniek, slechts 93.866 echte kilometers. De eerste Nederlandse eigenaar heeft de Mercedes daadwerkelijk vertroeteld. Alle onderhoudswerkzaamheden zijn uitgevoerd en de auto is daardoor in topconditie.
De stapel documentatie (waaronder het ingevulde onderhoudsboekje en de originele Fahrzeugbrief) bij deze S-klasse is ongeveer 7 cm. hoog. Overtuig uzelf, kom naar Heemskerk om nog éénmaal zo'n heerlijk soepele V8 te kopen en dan over de weg te zoeven in een onverwoestbare "kluis" met Duitse toptechniek.