MarktPlaza

Mercedes-Benz CLK-klasse Coupé - 320 Elegance /Leer/Navigatie/Youngtimer/Pdc/Rijklaar prijs

588x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Modelreeks: mrt 2002 - mei 2005
Modelcode: C209
Aandrijving: Achterwielaandrijving
Koppel: 310 Nm
GVW: 2.060 kg
Afmetingen (LxBxH): 467 x 174 x 144 cm
Wielbasis: 272 cm
Acceleratie (0-100): 8,0 s
Topsnelheid: 244 km/u
Interieurkleur: Licht grijs
Gemiddeld brandstofverbruik: 10,4 l/100km (1 op 9,6)
Brandstofverbruik in de stad: 15,6 l/100km (1 op 6,4)
Brandstofverbruik op de snelweg: 7,5 l/100km (1 op 13,3)
CO2 uitstoot: 250 g/km
Emissieklasse: Euro4
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden)
Aantal sleutels: 2 (2 handzenders)
Motorrijtuigenbelasting: € 204 - 229 per kwartaal
Optioneel afleverpakket (zonder meerprijs): BOVAG Garantie 6 maanden: https://www.bovag.nl/BovagWebsite/media/BovagMediaFiles/Downloads/Garantie%20en%20voorwaarden/Algemene-Garantievoorwaarden-Auto-1-2-2018.pdf
## Aanvullende opties en accessoires
- 12Volt aansluiting
- Achterbank in delen neerklapbaar
- Airbag(s) hoofd achter
- Airbag(s) hoofd voor
- Airbag passagier
- Alarm klasse 3
- Armsteun achter
- Armsteun voor
- Audio-installatie
- Autotelefoon voorbereiding
- Bandenspanningscontrolesysteem
- Buitenspiegel(s) automatisch dimmend
- Buitenspiegels elektrisch inklapbaar
- Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening
- Climaat Control
- Elektrische ramen voor en achter
- Elektrisch zonnescherm achterruit
- Hoofdsteunen voor en achter
- Lederen stuurwiel en versnellingspook
- Lichtmetalen velgen 17"
- Luxury-Line
- Metaalkleur
- Middenarmsteun voor
- Mistlampen voor
- Motorrestwarmte-installatie
- Navigatiesysteem en radio
- Open dak
- Parkeersensor achter
- Parkeersensor voor
- Stuurbekrachtiging snelheidsafhankelijk
- Stuur verstelbaar
- Verstelbare stuurkolom
Youngtimer is fiscaal aantrekkelijk
Is een auto ouder dan 15 jaar, dan spreken we over een zogenaamde youngtimer. Een youngtimer is fiscaal aantrekkelijk omdat u een bijtelling moet betalen over de werkelijke waarde van de auto en niet over de cataloguswaarde. Het percentage is wel hoger, namelijk (maximaal) 35%. Voor zo'n € 100 aan bijtelling per maand rijdt u een geweldige auto. De bekende risico's (onderhoud, meer MRB, etc.) en onbekende risico's (is de regeling er na 2018 nog?) moet u wel meewegen bij de aanschaf.
Wat is een youngtimer?
Als een personenauto 15 jaar of ouder is, dan noemen we dit een youngtimer. Dit geldt ook voor auto's die uit het buitenland komen en geïmporteerd worden. Deze auto's krijgen een nieuw kenteken, maar de RDW neemt de leeftijd over van de eerste tenaamstelling in het land van herkomst.
Voorbeeld bijtelling youngtimer.
Als voorbeeld. U rijdt een Audi A8 van € 120.000. Deze auto kost u (bij een nieuwe auto) ongeveer € 1.000 netto per maand. Als de Audi A8 minimaal 15 jaar oud is, kost deze auto nog € 8.000, deze auto kost u dan € 100 per maand.
Toelichting:
Nieuwe Audi A8: € 120.000 x 25% bijtelling = € 30.000 x 52% (IB-tarief) = € 15.600 per jaar (€ 1.300 per maand). Bij een tarief van 42% is dit € 1.050 per maand.
15 Jaar oude Audi A8: € 8.000 x 35% = € 2.800 x 52% (IB-tarief) = € 1.456 per jaar (€ 121 per maand). Bij een tarief van 42% is dit € 98 per maand.
Een Volvo V40 (cataloguswaarde € 25.000) kost per maand ongeveer € 250, u kunt dus - qua bijtelling - beter een 15 jaar oude Jaguar of Mercedes kopen.
Een groot succes werd de CLK die Mercedes in 1997 lanceerde. Maar je moet nooit te lang op een succes blijven teren en met iets nieuws komen voor de 'betovering' uitgewerkt is. En dat heeft Mercedes gedaan.
We nemen een kijkje in het interieur en zien ruimbemeten zetels van een niet nadrukkelijk sportieve snit. Als extra hebben we lederen bekleding. Het zitmeubilair is niet meer zo hard als vroeger, maar biedt toch nog steeds een stevige zit. We nemen plaats en zoeken de zitpositie die bij ons past. Dankzij het in hoogte in diepte verstelbare stuur en de hoogteverstelling op de stoelen, lukt dat best. Ook de instelbare lendensteun helpt een handje.
We steken de sleutel in het contactslot en draaien hem om. Het dash ziet er opgeruimd uit; eenvoudig maar stijlvol. Ronde ventilatieroosters geven iets van een sportief accent. Dat geldt niet voor het instrumentenpaneel met maar drie ronde instrumenten: snelheidsmeter, toerenteller en doodnormaal klokje met wijzers. Geen 'klokje' voor de brandstofvoorraad en de koelvloeistoftemperatuur? Nee, maar oh wel – uiterst links en rechts – kleine en simpele, staafvormige metertjes. Daarop wordt met streepjes aangegeven hoeveel brandstof er aan boord is, en welke temperatuur de koelvloeistof heeft. Toch valt er op het instrumentenpaneel nog wel wat meer te zien. Het centrale gedeelte van de snelheidsmeter kan onder meer dienst doen als uitleesscherm voor de boordcomputer en voor de audio-installatie.
Over de ruitenwisserbediening hoef je je niet druk te maken, want de CLK krijgt een regensensor mee die het wissen regelt als je de stand 'Auto' hebt gekozen. Zo kun je ook de verlichting op de stand 'Auto' zetten; zodat die vanzelf aan gaat als het donker wordt of wanneer je een tunnel in rijdt. Makkelijk is natuurlijk verder de cruise control. Ook de parkeersensor is handig.
De achterbank van de CLK is bedoeld voor serieus gebruik. Via het EASY ENTRY-systeem kunnen achterpassagiers redelijk makkelijk in- en uitstappen. De achterbank is opgedeeld in twee afzonderlijke zetels; elk met een driepunts rolgordel en een in hoogte verstelbare hoofdsteun. Tussen de twee zetels in; een middenarmsteun met twee bekerhouders. Beenruimte hebben de mensen achterin genoeg, maar veel hoofdruimte is er niet. Tja, zo'n coupé blijft hoe dan ook een compromis. Verder heeft de CLK een ruime kofferbak met een inhoud van 435 liter. En er kan nog meer bij, want rugleuning en zitting van de achterbank laten zich in ongelijke delen omklappen. Alleen de klep van het kofferdeksel is tamelijk kort. Dat maakt het laden van grote voorwerpen minder makkelijk. Het is wel handig dat je de klep van binnenuit en ook op afstand kunt openen.
Bij de overgang van de oude naar de nieuwe CLK ging de 218 pk/160 kW 3199 cc zescilinder van de 320 mee. Deze zespitter is standaard gekoppeld aan een 5-traps automaat.
Welkom bij Autobedrijf B ten Oever
Wij zijn een gecertificeerd Bovag en Duurzaam bedrijf!
Bent u op zoek naar een betrouwbare scherp geprijsde occasion? Dan bent u bij Autobedrijf B ten Oever aan het juiste adres.
Ons bedrijf kenmerkt zicht door persoonlijke aandacht, kwaliteit en uitstekende service. En dat tegen zeer scherpe prijzen.
De getoonde verkoopprijs is rijklaar!
Optioneel kunt u kiezen u diverse afleverpakketten, waardoor we de aflevering geheel naar uw wens kunnen verzorgen.
Voor occasions hebben wij al een afleverpakket vanaf €195.00!
Kijk op onze website voor meer informatie.
Benieuwd naar deze auto? Neem contact met ons op!
www.autobedrijfbtenoever.nl
06-28357146