MarktPlaza

Mercedes-Benz Citan - 108 CDI BlueEFFICIENCY

547x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 5 versnellingen, Handgeschakeld
Modelreeks: jun 2016 - jun 2019
Aandrijving: Voorwielaandrijving
Koppel: 200 Nm
GVW: 1.950 kg
Afmetingen (LxBxH): 432 x 183 x 184 cm
Wielbasis: 270 cm
Acceleratie (0-100): 16,3 s
Topsnelheid: 150 km/u
Bekleding: Stof
Interieurkleur: Antraciet
Gemiddeld brandstofverbruik: 4,3 l/100km (1 op 23,3)
Brandstofverbruik in de stad: 4,7 l/100km (1 op 21,3)
Brandstofverbruik op de snelweg: 4,2 l/100km (1 op 23,8)
CO2 uitstoot: 112 g/km
Emissieklasse: Euro6
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden)
Motorrijtuigenbelasting: € 80 per kwartaal
## Aanvullende opties en accessoires
- Achterdeuren met ruiten
- Alarm klasse 1(startblokkering)
- Armsteun voor
- Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar
- Buitentemperatuurmeter
- Carkit
- Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening
- Elektrische ramen voor
- Houten vloer in laadruimte
- MP3 aansluiting
- Professional Line
- Start/stop systeem
- Tussenschot volledig
- Zijschuifdeur rechts
Benz was het merk waaronder Carl Benz auto's bouwde. Benz was de eerste autoproducent ter wereld en bouwde zijn eerste voertuig al in 1885. Hij patenteerde zijn motorwagen in 1886 en deed zijn eerste officiële proefrit door Mannheim in juli van dat jaar.
Benz' vrouw Bertha was wellicht de eerste persoon ter wereld die een echt autoritje maakte (samen met haar kinderen), toen ze van Mannheim naar Pforzheim (een afstand van 180 km) reed in 1888. Er zijn mensen die beweren dat dit ritje ervoor zorgde dat de auto zich bewees. Vrouw Bertha was een vindingrijke vrouw en dat was nodig ook, want de eerste auto was niet zonder problemen te besturen. Ze moest in het holst van de nacht op zoek naar benzine en vond een apotheek, die aldus het eerste "benzinepompstation" ter wereld werd. De wagen had namelijk geen benzinetank. Benz' familie steunde hem in zijn koppige streven om benzinemotoren te verkopen.
Mercedes Citan
De mannen van Daimler doen hun uiterste best om de naam 'Renault' uit hun vocabulaire te schrappen. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, want het is een stuk lastiger om het over 'onze partner' te hebben dan om het beestje bij de naam te noemen. En in bedrijfsauto-oren is een Partner (met hoofdletter) een Peugeot. Maar goed, met of zonder gekunstelde spraakverwarring is en blijft een Citan een auto die door partner Renault wordt gebouwd, in hun fabriek in Maubeuge. De Fransen schijnen er erg trots op te zijn dat er een Mercedes-Benz uit hun hallen rolt en het is voor hen geen probleem om op dezelfde productielijn twee modellen te maken die elkaar fel beconcurreren. Ja, twee modellen, want er zijn wel degelijk flinke verschillen tussen Kangoo en Citan.
Het meest in het oog springende onderscheid is natuurlijk het front, dat zoveel mogelijk in de moderne Benz-stijl is gekneed, om aan te sluiten bij de bedrijfsauto's Vito en Sprinter. Minder opvallend is dat ook de achterkant van de Citan is aangepast en veel overeenkomsten vertoont met de Sprinter.
Als echte Mercedes heeft de Citan de ruitenwisserhendel aan de linkerzijde van de stuurkolom.
De kleine Mercedes gedraagt zich voorbeeldig. Ten opzichte van de Kangoo zijn de veren korter, de dempers stugger en is de stabilisatorstang achter dikker. Dit resulteert in minder overhellen en als gevolg daarvan een directer stuurgedrag terwijl aan de stuurinrichting zelf niet is gesleuteld. Schakelen gaat wat losjes, maar vooral heel licht en trefzeker op z'n Renaults.
Deze Mecedes Citan, is een plaatje als je naast de auto staat zie je dat de vorige eigenaar de auto met de mantel der liefde heeft behandeld. Als we achter het stuur gaan zitten, dan beleven ervaren we weer hoe zuinig er is om gegaan met de auto.
Als we de auto starten en de even later de weg opdraaien, ontstaat er een lichte glimlach op het gezicht van de bestuurder; Wat rijd deze auto heerlijk roept hij!
Wilt u deze zelf ervaren en proberen komt u dan langs bij Broekhuis Zwolle, Broekhuis Zwolle is de bedrijfswagen specialist in Zwolle.
U bent bij Broekhuis van harte welkom voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto, onderhoud, leasing, autoschadeherstel, verzekeringen, financieringen, fleet sales en BMW motoren. De dagelijkse drijfveer is niet alleen de auto, maar veel meer de mens. Daarom staat achter de naam Broekhuis: Beweegt mensen! Meer weten? Bezoek: www.broekhuis.nl voor de diverse afleverpakketten.