MarktPlaza

Medicijnen Strip

142x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Medicijnen Strip
Samengesteld door Ivan Wolffers
Met tekeningen van Opland
Oorspronkelijk verschenen in De Volkskrant
2e druk, 1977, Uitgeverij Ambo bv
119 pag., isbn 90 263 0383 1
t.e.a.b. (s.v.p. bieden exclusief de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'medisch/gezondheid'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
- de meest voorkomende aandoeningen, kwalen en ziekten
- het gebruik en vooral het niet gebruiken van zo’n 450 geneesmiddelen
- de bijwerkingen van die medicijnen
“We zijn allemaal bang voor de dood. Ernstige ziekten, kanker en dood zijn duistere (on)zekerheden voor ons. Tijdens nationale inzamelingsacties is onze angst zelfs te kwantificeren. ‘Geven voor leven’ brengt miljoenen op.
Het lijkt een fijn idee dat er middelen ontwikkeld worden die ons voor het naderend onheil beschermen, zoals de laatste jaren tegen kanker en leukemie. Toch vrijwaren ze ons niet van ons einde. Dat einde komt toch, maar we slikken medicijnen met vervelende bijwerkingen: kaalheid, veel braken en een kapotte lever. Deze middelen rekken het leven soms een paar maanden. Medisch-technische research verleidt ons ook te geloven in de medicijnen die we slikken voor minder erge kwalen: de maagmiddelen, de pijnbestrijders, de hoge-bloeddrukmiddelen, de stopmiddelen, en al die andere pilletjes en poedertjes. We willen ons geloof in die medische almacht ook niet graag kwijt. We zouden lelijk in de kou komen te staan als we het zonder al die produkten moesten stellen.
Al die middelen hebben ook hun bijwerkingen. Die zijn zo ernstig dat één op de twintig Nederlandse ziekenhuisbedden bezet wordt door iemand die lijdt aan de gevolgen van medicijngebruik.
We slikken veel te veel. Laxeermiddelen, slaapmiddelen en rustigmakers zijn in de meeste gevallen helemaal niet nodig. Door overmatig medicijngebruik verleren we langzaam aan dat al onze symptonen ook een betekenis hebben. Ze zijn de natuurlijke reactie op verstoringen in onze omgeving. Maar in plaats van ze te begrijpen, maken we ons afhankelijk van allerlei farmaceutische produkten. Intussen vergroot de industie voortdurend haar afzet en maakt meer winst.
Om een en ander wat duidelijk te maken, dient deze strip.”