Max Pam - De Herenclub

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 7x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Max Pam  -  De Herenclub

BCZ

208 pagina's

"Max Pam (Amsterdam, 14 september 1946) werkte en werkt als Nederlands freelance journalist, schaker, columnist, schrijver en programmamaker voor o.m. Vrij Nederland, HP/De Tijd, NRC Handelsblad, Trouw, de Volkskrant en Het Parool. Hij volgde de kweekschool en de School voor de Journalistiek en studeerde in Amsterdam politicologie. Pam is wekelijks te gast bij Theodor Holmans radioprogramma OBA live, op vrijdagavond op radio 5 en presenteert daar de rubriek Ketter en Geest, een woordspeling op het katern Letter en Geest van dagblad Trouw. Hierin behandelt Pam onderwerpen die 'van belang zijn voor goddelozen' aan de hand van krantenknipsels en internetberichten. Hij heeft twee columns in Het Parool op zaterdag. Eén over het leven en één over schaken. Sinds 2006 heeft hij in de Volkskrant wekelijks de column Beweringen & Bewijzen, genoemd naar een essaybundel van Jacques de Kadt. Ook voor Binnenlands Bestuur schrijft Pam columns. Hij heeft ook columns voor NRC Handelsblad en Vrij Nederland geschreven. Van zijn hand verscheen wekelijks een literaire kritiek in HP/De Tijd, die in 2009 is beëindigd. In maart 2011, na het vertrek van Jan Dijkgraaf als hoofdredacteur, heeft Pam zijn literaire kritiek in de HP/De Tijd hervat. In 2005 verscheen onder redactie van Dap Hartmann het boek De armen van de inktvis dat een ruime selectie bevat uit zijn journalistieke werk. Voor HP/De Tijd loofde Pam ieder jaar de Max Pam Award uit voor het beste boek. Met ingang van het seizoen 2007-2008 en tot en met het seizoen 2011-2012 was Pam columnist in het televisieprogramma Buitenhof.

Zoals Willem Paap in Vincent Homan de Tachtigers heeft beschreven, zo beschrijft Max Pam in De Herenclub een artistiek milieu dat geregeerd wordt door Horus Mimir, de grootste Nederlandse schrijver van deze eeuw.

Kunstenaars, journalisten, politici, ondernemers en bankiers komen wekelijks in restaurant Osiris bijeen, waar de bekende televisiekok Joop Braakensiek voor hen een maaltje bijeenpureert. Horus Mimir is het absolute middelpunt van dit uitgelezen gezelschap. Zijn filosofische theorieën over de kosmos en over de zin van het bestaan maken de tafelgesprekken tot intellectuele exercities van het allerhoogste niveau. Hier spreekt, zo meent hijzelf en zo meent ook zijn omgeving, de gereïncarneerde Goethe.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.