MarktPlaza

Max Luscher: De 4-kleurenmens

267x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Max Luscher: De 4-kleurenmens

De weg naar innerlijk evenwicht. Met nieuwe Luscher test.

Aan de hand van de vier hoofdkleuren (rood, groen, blauw en geel) beschrjft Luscher in dit boek de er mee overeenstemmende vier normale zelf-gevoelens van de mens: zelfvertrouwen, zelfrespect, ware bescheidenheid en vrije zelfontplooiing, en hoe deze zelf-gevoelens ontwikkelnd en met elkaar in harmonie worden gebracht, waardoor de mens zijn innerlijke evenwicht vindt. Ook kan men ze als persoonlijke "richtnormen" (idealen) op het eigen leven overbrengen en zo tot zelfverwerkelijking komen.
In het tweede deel beschrijft de auteur op heldere wijze de "aangetaste" zelf-gevoelens. Met behulp van de Luscher-schijf die bij het boek hoort. kan de lezer eenvoudig typologieën bepalen en karakterologisch inzicht in anderen verwerven.
Het derde deel bevat een heldere uiteenzetting van de 'functiepsychologie' als logisch systeem, en daarmee voor het eerst een logische motivering van de ethiek, die daardoor voor de mens begrijpelijk wordt en de monopolie-pretentie van de moraal-theologie ondergraaft.


Uitg. Tirion, paperback. In goede staat.


kstps
0211

P090116