MarktPlaza

Matthijs van Boxsel: De encyclopedie van DE DOMHEID (3 dln)

107x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Matthijs van Boxsel: De encyclopedie van DE DOMHEID (3 dln)

I. De encyclopedie van DE Domheid

In de Encyclopedie van de Domheid wordt de domheid op feestelijke wijze ontleed, met behulp van tekenfilms, sprookjes, triomfpoorten, tuinarchitectuur, barokplafonds, het koningshuis, moppen, smoesjes en science-fiction.

II. Morosofie

Morosofie is het tweede deel van de Encyclopedie van de Domheid. Hierin staan Nederlandse en Vlaamse denkers centraal wier theorieën over het bestaan zo absurd zijn, dat ze van de weeromstuit een welhaast literaire kwaliteit krijgen. Honderd van de meest spectaculaire zienswijzen worden samengevat. Op karikaturale wijze maken de waanwijzen de domheid tastbaar waar ieder mens wel eens het slachtoffer van wordt. Van hun fouten kunnen wij leren. Bovendien valt er veel te genieten van de vindingrijkheid waarmee zijn hun waantheorieën hebben pogen te onderbouwen. Morosofie is wetenschap met vakantie, een vrolijke wetenschap.

III. Deskundologie - Domheid als Levenskunst

In Deskundologie of Domheid als Levenskunst voert Van Boxsel ons door het Rijk van het Toeval en de Kosmische Domheid. Hij presenteert de winnaars van de Darwin Award, die een bijdrage leveren aan de evolutie door zichzelf op buitengewoon stompzinne manieren om het leven te brengen, Nasreddin, de heilige zot uit Turkije, en de Deskundologen van de Insektensekte die dankzij fietskunde (velosofie), het immuunblauwe ei, vuilverheffing en milieuverveling de domheid tot een hogere vorm van wijsheid weten te verheffen.

Uitg. Querido, drie gebonden boeken met stofomslag. In goede staat.

bov

1910

P011019