Masaaki Imai: Gemba Kaizen

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 29x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Masaaki Imai: Gemba Kaizen

 

De praktisch toepassing van Kaizen bij het verbeteren van de kwaliteit en het terigdringen van de kosten op de werkvloer.

 

Masaaki Imai is wereldwijd bekend van zijn boek 'Kaizen - De sleutel van Japans succesvolle concurrentie', dat de filosofie achter het Japanse succes beschrijft. Kaizen is het stap voor stap bezig zijn met de verbetering van een product of dienst. Met 'gemba' wordt een nieuw begrip in de Westerse managementcultuur geïntroduceerd. Gemba betekent werkplek en in dit boek wordt uit de doeken gedaan hoe het kaizen-proces kan worden aangewend bij een kostenbesparende gezond-verstand-benadering van het management van de werkplek, de plaats waar waarde wordt toegevoegd. De gemba kan elke soort werkplek zijn: een lopende band, een verzekeringskantoor, of de financiële afdeling van een bedrijf. In dit boek wordt niet zozeer de theorie, als wel de praktijk behandeld.

De belangrijkste les, is dat hoeveel kennis de lezer ook vergaart, die kennis nutteloos is als deze niet in praktijk wordt gebracht. 'Gemba kaizen' biedt dan ook niet nog meer theoretische kennis, maar een eenvoudig referentiekader voor probleemoplossing. Om die reden zijn veel controlelijsten, voorbeelden en cases opgenomen.

 

Uitg. Kluwer Bedrijfsinformatie, paperback. In goede, ongelezen staat (nagenoeg nieuw).

 

 

kstps

2012

P011220

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.