Maryam Hassouni - Hoekjes Van Geluk (Hardcover/Gebo…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 20x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Maryam Hassouni  -  Hoekjes Van Geluk  (Hardcover/Gebonden)

BCZ

"Maryam Hassouni (Amsterdam, 21 september 1985) is een Nederlands actrice. Hassouni's ouders zijn van Marokkaanse afkomst. Ze heeft een jongere broer en zuster. In 2003 behaalde zij haar havodiploma en zij deed een studie museologie tot 2005. Op de middelbare school volgde ze gedurende drie jaar dramalessen. Ze studeerde rechten aan de Vrije Universiteit, maar beéindigde haar studie omdat ze zich wilde richten op haar carrière. Met haar rol als Dunya in de televisieserie Dunya en Desie verwierf Maryam Hassouni snel bekendheid. De serie won diverse prijzen in binnen- en buitenland. In 2005 speelde ze, naast Jacob Derwig, de hoofdrol in de televisiefilm Offers van Dana Nechushtan. Op 20 november 2006 ontving ze als eerste Nederlander een Emmy Award in de categorie Beste Actrice voor haar rol als Laila in deze film. Later in een interview met de Volkskrant gaf ze aan dat ze de Emmy nu eerder als een vloek dan een zege ervaart, grote nieuwe rollen bleven uit. In 2008 speelde ze een bijrol in de film Anubis en het pad der 7 zonden als Charlotte De Geest. In 2010 ging ze in New York wonen waar ze twee jaar lang een opleiding tot actrice volgde aan de William Esper Studio. In 2010 speelde ze voor het eerst in een buitenlandse filmproductie: de Italiaans-Irakese film Golakani Kirkuk - The Flowers of Kirkuk. In 2013 speelde Hassouni een rol in de komediefilm Soof. In datzelfde jaar stond ze op het toneel als voorprogramma van de De Nieuw Amsterdam-voorstelling PAX Hominis met haar solovoorstelling Een teruggedachte. In 2014 deed ze een theatrale reading van de tekst We have seen a revolution van Anna Maria Versloot tijdens het Reporting Change Event in Amsterdam. Eveneens in 2014 speelt ze in de voorstelling De handen van Fatma van Theater Zuidpool Antwerpen.. In het Volkskrantinterview gaf ze aan dat ze in dit jaar in een heftige depressie verviel en dat ze al langer kampte met depressies. Om zichzelf er uit te worstelen begon ze in dat jaar een studie Engels aan de UvA en schreef ze een kinderboek. De studie rondde ze in 2017 af. In 2016 kwamen ook weer meer acteerrollen haar kant op, zoals het programma Flikken Rotterdam.

In het voorleesboek Hoekjes van geluk gaat de zevenjarige Sam op zoek naar geluk. Het boek is geïnspireerd op de zoektocht naar geluk van schrijver en actrice Maryam Hassouni in een moeilijke periode. In een beeldend verhaal laat ze Sam ontdekken dat geluk voelt alsof je hart wordt gekieteld, dat het smaakt naar precies genoeg suikerspinnen en dat geluk nieuwe dromen brengt. In iedere magische wereld ontmoet Sam iemand die een wijze les voor hem heeft.

Actrice Maryam Hassouni speelde o.a. in Dunya & Desie, Flikken Rotterdam en Soof. Hoekjes van geluk is haar eerste kinderboek. Het verhaal is tot leven gebracht met illustraties van Ramona Treffers.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.