MarktPlaza

Martine van Gemert - Het Schone Smoelen Boek (Nieuw/Gesealed) Hardcover/Gebonden

64x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

het alles schoonste leren poetsen boek. Tanden poetslessen voor het jonge kind

Het Schone Smoelen Boek leert je kind om goed tanden te poetsen en wordt leuk met behulp van de avonturen van Kaat en Ko en met de spelletjes van Tootsie de tandenpoetsfee.

Martine van Gemert deelt haar ervaringen als expert vanuit haar vakgebied
als kindertandarts van het ACTA, in het door haar geschreven gedeelte voor de ouders. Het kinder- fee gedeelte sluit naadloos aan bij de adviezen van Martine.

Het bevat leuke voorleesverhaaltjes, opdrachtjes, beloningsstickers, twee kalenders; één voor ‘s ochtends en één voor ’s avonds poetsen en een mooi Poetsdiploma voor de Puike Poetser! Ook aan de wiebeltanden is gedacht, met de wisselkalender van Tossa de tandenfee kan bijgehouden worden wanneer de melktandjes gewisseld worden.

Prentvertelling met een stappenplan dat ouders moet helpen om hun kind goed te leren tandenpoetsen en het belang daarvan in te zien. In de tien voorleesverhaaltjes lukt het Kaat niet haar tanden te poetsen met als gevaar: gaatjes. In dit doeboek ook opdrachtjes en een vel met beloningsstickers. Daarnaast twee poetskalenders en een diploma voor de Puike Poetser. Zijn deze extraatjes eenmaal opgebruikt, dan is het boek voor de volgende lezer een stuk minder interessant. Het wisselen wordt eveneens behandeld (met kalender), maar het is de vraag of dit boek kinderen in de wisselleeftijd nog zal aanspreken. De illustraties zijn kleurig en grappig, maar echt voor peuters/kleuters. De tweede helft met informatie van de kindertandarts is speciaal voor ouders. De auteur maakte eerder soortgelijke uitgaven over het stoppen met de fopspeen, over eten en over zindelijkheidstraining. Zij is directeur van een bedrijf in verzorgingsproducten voor kinderen. Hier is ook de tandenborstel met spiegel en timer te koop die bij dit plan past. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.