Marinus van den Berg - Het Laatste Raam (Hardcover/…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 62x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

134 pagina's

Werken In Een Huis Waar Mensen Sterven

Marinus van den Berg werd in 1947 in Wijhe (Overijssel) geboren. Hij bezocht het kleine seminarie te Zenderen en studeerde vervolgens aan de Katholieke Theologische Hogeschool Utrecht en aan de Universiteit van Yale in New Haven (VS). Nadat hij acht jaar pastor in het verpleeghuis Randerode in Apeldoorn was geweest, werd hij in 1984pastoraal vormingswerker voor de gezondheidszorg in Almelo. Een functie die hij vijftien jaar uitoefende. Sinds 1 juni 1998 is hij geestelijk verzorger in Antonius IJsselmonde te Rotterdam en sinds 1 oktober 2008 bij het regionaal palliatief centrum Cadenza te Rotterdam. Marinus van den Bergheeft altientallen succesvolle boekengeschrevenen is een veelgevraagd spreker op lezingen en symposiums.Rode draad in zijn werk: omgaan met de dood moet je niet wegstoppen. De dood hoort bij het leven. Door met elkaar te praten kun je leren op een menselijke manier om te gaan met afscheid en de dood.

Als er in een tehuis of instelling iemand overlijdt, wordt die met zorg omringd. Er zijn meer mensen bij die zorg betrokken dan oppervlakkig zichtbaar is. Al die medewerkers zijn belangrijk voor het geheel van de zorg. Marinus van den Berg schreef een boek dat uitnodigt 'mee te lopen' in een huis waar mensen sterven.

Met inlevingsvermogen schrijft hij over al die werkers in de zorg: de verplegers van de nachtploeg, de receptioniste, de kok, de geestelijk verzorger, de secretaresse, de schoonmaker. Ze hebben heel verschillende taken, dicht bij de stervenden of ver van hen af. Maar ze zijn allemaal belangrijk.

Het boek geeft informatie en een sfeerbeeld voor mensen die in de zorg (willen) werken; ook voor familie en naasten van de bewoners, en voor beleidsmakers die hun beeld willen aanvullen om tot goede besluiten te komen.

Marinus van den Berg is geestelijk verzorger/pastor bij zorgaanbieder Laurens te Rotterdam. Hij werkt voor Antonius IJsselmonde en in het nieuwe regionale palliatieve centrum Cadenza. Daarnaast is hij publicist over afscheid, rouw en zorg.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.