Marijke de Waal Malefijt: Wat heb je op je lever?
Omgaan met uitwendig, inwendig en emotioneel gif
Veel chronische ziekten kunnen een gevolg zijn van vergiftiging van de stofwisseling. Door opname van allerlei schadelijke stoffen via de voeding, het drinkwater en het inademen van vervuilde lucht kan er een ophoping ontstaan van gifstoffen in weefsels en organen. Het orgaan dat het meest onder de binnengekomen gifstoffen te lijden heeft, is de lever de vuil- verwerkingsdienst van het lichaam.
Behalve met het gif van buitenaf heeft de lever ook nog te maken met twee andere grote stromen gif: het inwendige gif (b.v. als bijprodukten geproduceerd door parasieten in de darm) en het emotionele gif (b.v. negatieve gedachten, jaloers gedrag, depressies). Wanneer de gifstoffen niet snel afgebroken en verwijderd worden, ontstaat er een ophoping van giftige stoffen in het lichaam. Het zenuwstelsel, het hormoon- systeem, het immuunsysteem en maag en darmen hebben het meest te lijden onder deze stoffen.
Dit boek gaat over de oorzaken en gevolgen van een niet goed functionerende lever en wat daaraan te doen is door middel van voeding, orthomoleculaire preparaten, diverse ontgiftings- methoden, yoga-oefeningen, osteopathie, massagetechnieken enzovoort. Ook wordt aandacht besteed aan de relatie voeding en geneesmiddelen, voedselvergiftiging en levensmiddelenhygiëne, voedselallergie en voedselintolerantie, factoren die een negatieve invloed op de lever hebben.
Uitg. Ankh-Hermes, softcover. Enkele lichte leesvouwen; verder in goede, onbeschreven staat.
AH
cc
P160323