MarktPlaza

Marie-Jose Dousse - De liefde van Marie-Josèphe

127x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Marie-Jose Dousse - De liefde van Marie-Josephe
Hardcover met omslag - Historische roman
Deze roman speelt in de wel zeer van hartstochten en geweld
bruisende tijd van de grote keizer Napoleon. Een verhaal waarin liefde en erotiek, trouw en ontrouw, kwaad en vergelding, harde strijd en tedere dromen in grote mate vertegenwoordigd zijn.
Marie-Josephe de Chalderac is tijdens de Franse revolutie al jong wees geworden. Ze belandt in een herberg waar ze als dienst-meisje de kost moet verdienen. Ze besluit echter haar vermiste
broer te gaan zoeken en in gezelschap van een officier bij het Republikeinse Leger vlucht ze naar Parijs. Daar aangekomen, na een tocht vol ontberingen en avontuur huwt zij al spoedig de hooggeplaatste Pierre Lesage, die haar niet alleen zijn hart en goede naam biedt, maar ook een rijk leven.
Door de beschavende invloed van haar echtgenoot groeit het vurige, vinnige en ongebreidelde jonge meisje al vrij gauw uit tot een van de verleidelijkste vrouwen van de hoofdstad. Zelfs de keizer blijkt niet ongevoelig voor haar charmes. Maar een zwakke plek bewaart zij in har hart : de jonge officier die zij in het verleden heeft gekend.