MarktPlaza

Marie-Claire Quittelier - Smaak En Evenwicht Zo Eenvoudig

55x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

288 pagina's

Als kind ontdekte Marie-Claire Quittelier de liefde voor lekker eten dankzij de kookkunst van zowel haar moeder als grootmoeder die haar van jongs af aan lieten kennismaken met een smakelijke maar eenvoudige keuken. Een passionele keuken die recht uit het hart kwam. Deze tweevoudige culinaire erfenis besliste over haar latere roeping.
Wij leven meer en meer in versneld tempo. Daarbij is het moeilijk om naast alle zaken die onze tijd opeisen nog dagelijks met genoegen een maaltijd te bereiden.
Bijna iedereen is vandaag begaan met een gezonde en evenwichtige voeding, ons algemeen welzijn en onze gezondheid hangen ervan af.
Dit boek richt zich tot iedereen die op zoek is naar lekkere, vindingrijke, authentieke, en gezonde recepten met een korte bereidingstijd. Een vernieuwende kijk op koken die zelfs de meest veeleisende lekkerbekken zal bekoren.
In dit verzorgd uitgegeven kookboek worden talloze recepten vermeld die gezond, eenvoudig en snel te bereiden zijn. De inleiding is wat stuntelig, maar de seizoensgebonden recepten zelf (ingedeeld op maand) en de menusuggesties zijn eenvoudig en gezond. Zo zijn er geslaagde gerechten als 'salade van rode biet en sinaasappel' en 'gegrilde kwartels 'en crapaudine' met een salsa van vijgen'. Veel recepten zijn vegetarisch of hebben een oosterse toets, maar de samenstelster schrikt ook er niet voor terug om b.v. een klassieke eendenborstbereiding om te vormen tot een lichte schotel. De uitgave bevat moderne foto's en de lay-out is licht en praktisch: elke rechterpagina bevat een vetgedrukte ingredientenlijst met daarnaast puntsgewijs het recept in een heel dunne, schreefloze letter. Elk recept wordt vergezeld van een wijnsuggestie en een overzicht van de voorbereidings-, kook- en rusttijden, de moeilijkheidsgraad en de prijsklasse. Daarnaast krijg je ook telkens een uitgebreid overzicht van de voedingswaarden, en vaak ook extra informatie over de gebruikte producten