MarktPlaza

Marianne Fredriksson - Het Raadsel Van De Liefde (Hardcover/Gebonden)

55x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

380 pagina's

Marianne Fredriksson (1927 - 2007) groeide op in Göteborg in Zweden. Na haar studie werkte ze als jjournaliste bij de lokale krant Göteborgstidningen, waar ze scheepvaartverslaggeefster werd. Het talent van Fredriksson bleef echter niet onopgemerkt en ze werd uiteindelijk redactiechef bij het grootste Zweedse dagblad, Svenska Dagbladet (1974-1989).

In 1998 werd Marianne Fredriksson gekozen tot Auteur van het Jaar voor haar succesvolle roman Anna, Hanna en Johanna. Een jaar later werd haar tweede roman, Simon, gekozen tot Beste Vertaalde Roman van 1999. Ook haar derde roman, Volgens Maria Magdalena, vond zijn weg naar een grote schare lezers, evenals de verzameling essays Als vrouwen wijs waren. Ook internationaal heeft Fredriksson de status van topauteur bereikt. Haar boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald.

‘Koningin van het genre waarin vrouwen elkaar over de generaties heen solidariteit betuigen.’ - Trouw

‘Dit boek zet je aan het denken!’ – Libelle
Jan is wetenschapper. Hij is ervan overtuigd dat het de genen zijn die het wezen van de mens bepalen. Feiten tellen. Intuïtie bestaat niet voor hem, het is ongrijpbaar en dus onbegrijpelijk.
Angelika gelooft juist dat dromen, gedachten en gevoelens het kompas vormen waardoor we ons in ons leven moeten laten leiden. Jan en Angelika wonen ieder op een eigen planeet. Alleen de liefde lijkt in staat de verschillen te overbruggen.
Marianne Frederiksson (Zweden, 1927-2007) publiceerde bij De Geus de romans Anna, Hanna en Johanna, Simon, Volgens Maria Magdalena, Inge en Mira, Het zesde zintuig, Elisabeths dochter, De nachtwandelaar, Het boek Eva, Het boek Kaïn, Norea, dochter van Eva, De kracht van een vrouw en Het mysterie

Jan en Angelika zijn verliefd. Jan heeft een moeilijke jeugd gehad bij een moeder die hem totaal niet begreep. Hij is arts en wetenschapper, gespecialiseerd in stamceltechnologie. Jan probeert door zijn onderzoeken de natuur te begrijpen en te beinvloeden. Angelika is een erg gevoelige verpleegster met paranormale begaafdheden. De psychisch gestoorde moeder van Angelika is vroeg gestorven. Angelika wordt regelmatig geplaagd door stemmen. Zij gelooft dat mensen geleid worden door dromen en gevoelens. Hoewel ze erg veel van elkaar houden, blijken ze elkaar niet altijd te begrijpen. Als Angelika in verwachting raakt, voelt ze de dreiging van de stemmen en raakt daardoor in een psychose. Een verhaal over twee mensen die van elkaar houden ondanks grote verschillen; ze proberen vruchteloos elkaar te begrijpen. Hun liefde wordt breed uitgesponnen; tegen het einde raakt het verhaal in een sneltreinvaart waardoor de logica enigszins verdwijnt. Toch een ontroerend verhaal over de verschillen tussen mannen en vrouwen; er is erg veel aandacht voor maaltijden en eten.