MarktPlaza

Margriet Suijs - Aspecten Van De Homeopathie

4x bekeken
5 uur geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Margriet Suijs  -  Aspecten Van De Homeopathie

BCZ

  • 156 pagina's

Over Margriet Suijs
Als dochter van een huisarts, geboren in Simpelveld in 1953, had ik al vroeg belangstelling voor de geneeskunde. Na het gymnasium volgde ik de medische studie aan de universiteit van Groningen.
12 Jaar lang zag ik veel zuigelingen en kleuters op het consultatiebureau. In de loop van die tijd werd mijn interesse voor de homeopathische geneeskunde gewekt en volgde ik de opleiding voor Homeopathie bij de Stichting Homeopathische Opleidingen.
Vanaf 1987 ben ik naast mijn werk op het consultatiebureau begonnen als arts voor homeopathie in een eigen praktijk. Sinds 1992 wijd ik me geheel aan de homeopathie. Gedurende de periode dat ik als arts voor homeopathie werk, heb ik vele nascholingen gevolgd tot verbreding en verdieping van de kennis in het vak. Ook heb ik door eigen onderzoek en zelfstudie steeds meer inzicht opgedaan over de homeopathische geneesmiddelen en de werkzaamheid van de potenties van de middelen.

In mijn boek ‘Aspecten van de Homeopathie’ heb ik een aantal onderwerpen uitgebreid beschreven. In drie hoofdstukken schrijf ik over radioactieve middelen in de homeopathie, over de edelgassen én over de werking van de verschillende potenties (homeopathische verdunningen).
Ik hoop met schrijven collega’s te inspireren

Homeopathie is een geneeswijze die al 200 jaar bestaat. De grondlegger van de homeopathie is een Duitse arts Samuel Hahnemann. Hij wist dat het geneesmiddel, dat gebruikt werd om malariapatiënten te genezen, gemaakt was van kinabast. Van dat geneesmiddel nam hij een dosis in en ontdekte dat hij er koorts van kreeg. Zijn koortsaanval leek precies op de koortsaanval die malariapatiënten konden hebben.
Hahnemann kwam op het idee dat het middel tegen malaria genezend werkte omdat de koorts die het middel veroorzaakte zó op de koorts van de patiënt leek dat het de koorts van de patiënt uitdoofde.

Toen Hahnemann overtuigd was dat zijn idee klopte, heeft hij van veel geneesmiddelen, die in zijn tijd gebruikt werden, onderzocht welke ziektebeelden zij veroorzaakten. Hij noemde dat het geneesmiddelbeeld. Hetzelfde heeft hij gedaan met veel mineralen en zouten. Ook van stoffen afkomstig van planten en dieren heeft hij het geneesmiddelbeeld onderzocht. Daarna is hij gaan vergelijken met welke natuurlijke ziektebeelden de gevonden geneesmiddelbeelden overeenkwamen.


Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties