MarktPlaza

Margot Arnold Belle Elizabeth

86x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Margot Arnold - Belle Elizabeth
Hardcover met omslag - Historische roman
Elizabeth Colliver beleeft haar jeugd onder erbarmelijk slechte omstandigheden in de volksbuurt Cheapside in Londen. Bij toeval komt ze in aanraking met de schatrijke courtisane Belle Davis, die grote mogelijkheden in het armoedige meisje ziet. Belle komt met een voorstel bij Elizabeth’s vader, die zich realiseert dat hij in feite zijn dochter verkoopt, maar ook geen betere toekomst voor haar weet.
Zeer tegen haar zin gaat de armoedige Elizabeth met Belle mee om opgeleid te worden tot courtisane ; een opleiding die een jaar vergt en een mondaine vrouw van haar maakt. Haar raadsman Jeremy, een bijzonder goed en geestig man, regelt haar eerste verhouding met kolonel Carter. De kolonel is een echte ruwe houw-degen, die Elizabeth zeer wild tot de zijne maakt, maar haar vriendelijk behandelt en deelgenoot maakt van zijn rijke levenservaring.
Als de kolonel ten strijde trekt weet Jeremy al snel een nieuwe aanbidder te strikken, en Elizabeth wordt gaandeweg een rijke vrouw. Nu kan zij het zich veroorloven in contact te komen met wat minder rijke man- nen en Elizabeth – die inmiddels ook de bijnaam Belle heeft gekregen – gaat een diepe, hartstochtelijke liefde koesteren voor de onbemiddelde officier David Prescott. Maar juist die echte liefde krijgt met grote problemen te maken en de moedige Elizabeth moet jarenlang strijden om de man van haar hart te kunnen toebehoren.