MarktPlaza

Marcus Polman - De PERFECTE KOK (Hardcover/Gebonden)

125x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

De Enige 33 Recepten Die Je Als Man Nodig Hebt

144 pagina's

Voor de culinaire rubriek die hij maandelijks in het mannenblad Esquire schrijft, ging Marcus Polman op zoek naar de beste experts voor 33 basisrecepten, van gehaktbal en pizza tot chateaubriand en kreeft. Hij kwam onder andere terecht bij de geestelijk vader van de Van Dobben-kroket, de wereldkampioen snertkoken, driesterrenchef Cees Helder, de beste biefstukkenbakker van Nederland en een professor moleculaire gastronomie aan de Sorbonne. Zij vertellen over de achtergrond van hun recept en leggen aan de hand van een duidelijk stappenplan uit hoe je het gerecht op ultieme wijze maakt. Ook vind je in het boek veel praktische tips, zoals hoe je de barbecue aansteekt en hoe je de juiste wijn, olijfolie of champagne kiest.
'Echte' mannen ontlenen een deel van hun onweerstaanbare persoonlijkheid aan hun vermogen zo uit de losse pols klassiekers als een perfecte biefstuk, de Caesar salade, echte erwtensoep, een runderstoofpotje en andere heerlijkheden in hun keuken te bereiden en ze weten wat je met kaviaar, kreeft, oesters en truffels kunt doen. Voor die mannen is er dit kookboek, ieder recept voorafgegaan door informatie van de speciaal-winkelier of een topkok, zodat ook de beginnende echte man weet waar hij bij aankoop en bereiding op moet letten. De recepten zijn duidelijk en stapsgewijs zodat niets een spetterende presentatie in de weg staat. Tussen de recepten door staat 'bonus'-informatie over o.a. zes zaken die in de ijskast horen, over wijn kiezen, barbecuen, champagne en de basisvoorraad van tien (!) artikelen op de keukenplank. De recepten verschenen deels eerder in de culinaire rubriek van het mannentijdschrift Esquire. Voor de vrouwen verscheen bij dezelfde uitgever van Petra de Hamer 'Hoge hakken in de keuken'*. Met een register op categorie en een register.