MarktPlaza

Marcia Willett - Brieven Uit Het Verleden

70x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

kun je de banden met je familie voorgoed doorsnijden?

304 pagina's

Billa en haar broer Ed wonen in een prachtig verbouwde watermolen op het pittoreske platteland van Cornwall, waar ze ook opgroeiden. Hun jeugd was volmaakt idyllisch, tot hun vader stierf en hun moeder hertrouwde met een manipulatieve man die zijn minstens zo manipulatieve zoon Tristan in hun leven bracht. Zowel Ed als Billa denkt dat de problemen van het verleden voorbij zijn, tot er op een dag ansichtkaarten beginnen te komen…

Geschokt proberen Ed en Billa zich staande te houden in de vloed van herinneringen die de kaarten teweegbrengen, zeker als ze ontdekken dat hun stiefbroer Tristan erachter zit. Zal alle liefde en toewijding die ze van elkaar en hun omgeving krijgen genoeg zijn om Tristan het hoofd te bieden? Is alles wat hij vertelt een leugen, of zit er ook een kern van waarheid in?

Ed St Enedoc en zijn zus Billa leiden als gepensioneerden samen een rustig leven op het platteland van Cornwall. Hun stiefbroer Dom Blake die bij hen in de buurt woont, zien ze als een echte broer. Dat geldt niet voor hun halfbroer Tris die als tiener onverwacht met zijn vader verdween en zich nu na vijftig jaar meldt, eerst door het sturen van pijnlijke ansichtkaarten, gevolgd door plotselinge bezoeken. Veel vragen komen boven: wat wil Tris na al die jaren, waarom heeft hij een andere naam voor Dom’s kleinzoon Harry en voor zijn petekind Tilly? Zijn de bedoelingen van Tris wel oprecht? Een makkelijk leesbare familieroman met twee verhaallijnen die elkaar steeds weer raken: die van Tris en die van Tilly. Het verhaal - met afwisselend gebeurtenissen uit het verleden - begint wat traag maar krijgt gaandeweg meer vaart. Een goed uitgewerkte familiegeschiedenis, mooie natuurbeschrijvingen en sfeerbeelden maken het geheel zoals we van de veelgelezen auteur gewend zijn.