MarktPlaza

Marcel Messing: De laatsten zullen de eersten zijn

92x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Marcel Messing: De laatsten zullen de eersten zijn

Over de parabels van Jezus


Een van de opvallendste manieren van onderricht van Jezus was het vertellen van parabels. In deze parabels ligt een schat aan inzichten verborgen, die niet alleen de tand des tijds hebben doorstaan, maar tevens leidraad en stimulans zijn bij de verdieping van ons bestaan.
De parabels verwijzen naar de rijkdom en de inzichten die gevonden kunnen worden in de akker van de ‘eigen’ geest – mystieke inzichten waarnaar velen op zoek zijn.
In dit boek worden op thematische wijze een tiental parabels behandeld en toegelicht vanuit diverse canonieke, gnostische en apocriefe teksten. Tevens plaatst de auteur de essentie van de parabels naast de inzichten uit de leringen van de Boeddha, de Upanishads, het taoïsme, de Rabbijnse vertellingen en de Advaita- en soefitraditie.
Deze inzichten gaan voorbij aan het gevestigde christendom en maken de essentie van de oorspronkelijke (gnostische) christelijke traditie beschikbaar voor al diegenen die op zoek zijn naar een groter inzicht in zichzelf en het bestaan. Het boek is geïllustreerd met afbeeldingen ontleend aan schilderkunst, alchemie en oude prentenbijbels.

Uitg. Altamira-Becht, gebonden. De rug is verkleurd, overigens is het boek praktisch in nieuwstaat.


ksteso
2203
P150322