MarktPlaza

Marantz SR5010

384x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

De SR5010 7.2-kanaals AV netwerkreceiver heeft een vermogen van 180W per kanaal, waardoor het Marantz-geluid zelfs grote thuisbioscopen vult. Met Dolby Atmos ervaar je hetzelfde revolutionaire 3D-surroundgeluid als in de beste filmtheaters en kun je de geluidsruimte spectaculair uitbreiden door een overhead surroundgeluidsveld te creëren. Bovendien zal de SR5010 door middel van een firmware-update (later dit jaar) in staat zijn om DTS:X-soundtracks te decoderen, die eveneens een overweldigende 3D-geluidsruimte creëren, ongeacht het aantal geïnstalleerde speakers. Daarnaast heeft de SR5010 zeer hoogwaardige, zorgvuldig geselecteerde audiocomponenten. Het interne circuit als geheel zorgt voor een nog beter geluid doordat alle signalen eerst via Marantz' eigen HDAM's (Hyper Dynamic Amplifier Module) worden verwerkt in Current Feedback-topologie voordat ze worden doorgestuurd naar de versterkertrap en de aangesloten speakers. Bluetooth en WiFi zijn ingebouwd, zodat je altijd toegang hebt tot je digitale bestanden, ongeacht waar ze zijn opgeslagen. Daarnaast zijn er DLNA 1.5-netwerkvoorzieningen voor audiostreaming, met DSD, FLAC HD & AIFF en Gapless, internetradio, Spotify Connect en AirPlay. Met acht HDMI-ingangen die HDCP 2.2 en 4k Ultra HD Full Rate met HDR en BT.2020 ondersteunen, is de SR5010 uitgerust met een geavanceerd videoverwerkingsysteem met upscaling naar 4k. Een tweede HDMI-uitgang voor het gelijktijdig aansluiten van een projector en een tv, een 7.2-kanaals pre-outgedeelte en de RS232-aansluiting maken de SR5010 zelfs zeer aantrekkelijk voor standaard installatiedoeleinden. Kortom, de SR5010 is een prachtige combinatie van stijl, vermogen en gebruiksgemak.


Dolby Atmos
De surroundtracks van films zijn decennialang kanaalgebaseerd geweest. Dolby Atmos-surroundgeluid is een revolutionaire technologie die kanaalgebaseerde audiocodering overbodig maakt ten gunste van geavanceerdere objectgebaseerde audiocodering, waarmee de audiotechnicus geluiden nauwkeurig op elke gewenste plek in een 3D-ruimte kan positioneren. Met de SR5010 is deze bekroonde technologie nu ook beschikbaar voor thuis. Op deze receiver kun je een 5.1-speakersysteem met surroundgeluid combineren met twee extra overheadspeakers of twee extra naar boven gerichte Dolby Atmos-gecertificeerde luidsprekers, voor de ultieme thuisbioscoopervaring. De SR5010 is niet alleen voorzien van Dolby Atmos-decodering, maar ook met Dolby TrueHD lossless decodering en andere Dolby Digital technologieën.

DTS:X

DTS:X is het nieuwste surroundgeluidsysteem dat een meeslepend geluid genereert. Het werkt op basis van objectgebaseerde audiocodering waarmee de audiotechnicus geluidselementen waar dan ook in een 3D-geluidsruimte kan laten horen. Bovendien kunnen overheadspeakers worden aangesloten voor een ongelofelijke surroundervaring. De SR5010 heeft niet alleen DTS:X-decodering, maar ook DTS-HD Master Audio-decodering en andere DTS-technologieën.

DTS:X zal later dit jaar door middel van een online firmware-update beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie naar www.marantz.com/dtsx.

Bluetooth & WiFi ingebouwd

De SR5010 is voorzien van WiFi en Bluetooth voor draadloos streamen en beschikt bovendien over een geavanceerd RF-transceiversysteem met dubbele antenne voor krachtige en foutloze streaming, zelfs in stedelijke omgevingen met veel RF-signalen. Via je WiFi-thuisnetwerk (of een bedrade verbinding met de RJ-45 Ethernet-LAN-poort) maak je verbinding met internet zodat je via muziekstreamingdiensten zoals Spotify Connect naar jouw favoriete nummers kunt luisteren. Bovendien kun je kiezen uit duizenden internetradiozenders van over de hele wereld en kun je genieten van muziek uit alle genres.

De SR5010 is ook voorzien van AirPlay, waarmee je je favoriete nummers draadloos kunt afspelen vanaf je favoriete iOS-apparaat, zoals een iPod touch, iPhone of iPad. Bovendien is de SR5010 DLNA 1.5-gecertificeerd voor compatibiliteit met je pc of Mac en is hij voorzien van een RJ-45 ethernetpoort voor een bedrade verbinding met je netwerk.

Nieuwste HDMI-connectiviteit; HDCP 2.2-compatibel

De SR5010 is uitgerust met acht HDMI-ingangen, waarvan er één handig op het voorpaneel is geplaatst. Daarnaast is er een geavanceerd videogedeelte met de nieuwste HDMI-specificaties voor weergave van 4k Ultra HD met full-rate 60 Hz video, 4:4:4 Pure Color-subsampling, 21:9 video-passthrough en 3D-content. Bovendien is de SR5010 HDCP 2.2-compatibel, een vereiste voor het afspelen van auteursrechtelijk beschermde 4k Ultra HD-content.

De SR5010 is ook uitgerust met Audio Return Channel (ARC), waardoor je via één enkele HDMI-aansluiting audio vanaf je tv kunt streamen (je hebt geen aparte digitale audiokabel nodig).

Volledige ondersteuning van 4K Ultra HD-specificatie

De SR5010 verwerkt niet alleen 4 k Ultra HD-resolutie van 3840x2160, maar ondersteunt ook HDR (High Dynamic Range) en Wide Gamut-kleuren: belangrijke onderdelen van de BT.2020 4K Ultra HD-videospecificatie. De geavanceerde videoprocessor kan tevens SD- en HD-content upscalen naar 4K-resolutie voor ultiem kijkgenot.

Krachtige zelfstandige 7-kanaals versterker met ECO-modus

Het eindversterkergedeelte is uitgerust met zelfstandige hoog efficiënte uitvoerapparaten die op alle kanalen identiek zijn voor een zo egaal mogelijk geluidsbeeld. De SR5010 heeft een vermogen van 180W per kanaal, aandrijvingscapaciteit met lage impedantie en ondersteunt 4–16 ohm speakers. De ECO-modus geeft je de mogelijkheid om energie te besparen. Op het scherm wordt een ECO-meter weergegeven.


Hoogwaardige audiocomponenten Marantz HDAM

Daarnaast heeft de SR5010 zeer hoogwaardige, zorgvuldig geselecteerde audiocomponenten. Het interne circuit als geheel zorgt voor een nog beter geluid door alle signalen via Marantz' eigen HDAM's in Current Feedback-topologie te verwerken voordat ze de speakers bereiken. Marantz' HDAM-technologie (Hyper Dynamic Amplifier Module), te vinden in de componenten van de referentieserie van Marantz, levert, in vergelijking met conventionele Op Amp-IC's, superieure breedbandprestaties met weinig ruis in een volledig losstaande configuratie. HDAM-technologie biedt een ultrahoge verwerkingssnelheid (slew rate) voor echte breedbandrespons en een maximaal dynamisch bereik om optimale geluidskwaliteit te bieden voor de moderne hoge-resolutie audioformaten.


Audyssey MultEQ XT ingebouwd

Met behulp van de meegeleverde precisiemicrofoon en microfoonstander meet het Audyssey MultEQ-systeem bij installatie alle speakers in uw thuisbioscoop, inclusief de subwoofer. In combinatie met de door het systeem gegenereerde zeer nauwkeurige akoestische DSP-ruimtecorrectiefilters levert MultEQ een zo vloeiend en natuurlijk mogelijke toonbalans, ongeacht het merk of model van de aangesloten speakers.

De psycho-akoestische verwerkingstechnologie Audyssey Dynamic Volume staat garant voor kristalheldere dialogen en een groot audiobereik bij lage volumeniveaus. Op deze manier geniet u op ieder geluidsniveau van heldere audio van onvervalste bioscoopkwaliteit. Op basis van geavanceerde DSP-technieken levert Audyssey Dynamic EQ bovendien een perfecte respons over het complete bereik, zelfs bij lage volumeniveaus.

Gemakkelijk in te stellen, gemakkelijk te gebruiken

Met onze exclusieve installatiehulp en de snelstartgids kun je je thuisbioscoopsysteem snel en eenvoudig aansluiten en instellen. De installatiehulp voorziet de gebruiker van duidelijke afbeeldingen en tekst op het scherm voor een eenvoudig installatieproces en optimale essentiële systeeminstellingen voor maximale geluidskwaliteit.

Nieuwe Remote App

Download de Marantz AVR Remote App om de SR5010 te bedienen met je smartphone, tablet of andere smart device. De app is beschikbaar in een iOS- en Adroidversie en stelt je in staat de SR5010 eenvoudig te bedienen en in te stellen.

USB-poort in het voorpaneel; 2e HDMI-uitgang; Standaard installatiemogelijkheden

Je kunt je smartphone of tablet aansluiten op de USB-poort in het voorpaneel, welke compatibel is met USB-stations en NAS-apparaten. Als de SR5010 aan is, kun je je apparaat opladen via de USB-poort; de SR5010 heeft bovendien een 5V/1A-uitgang, dezelfde als die van telefoonopladers. Een andere verbetering op het gebied van flexibiliteit wordt gevormd door een tweede HDMI-uitgang waarop gelijktijdig een projector en tv kunnen worden aangesloten. Een 7.2-kanaals pre-outgedeelte en de RS232-aansluiting maakt de SR5010 zelfs zeer aantrekkelijk voor standaard installatiedoeleinden.

Speakeraansluitingen met kleurcodering

De NS5010 kan eenvoudig worden aangesloten dankzij een horizontale rij eersteklas luidsprekerterminals. Het aansluitsysteem met kleurcodering bevat ook een verzameling kabellabels met kleurcode voor de speakers waarmee je de speakerkabel de eerste keer gemakkelijker correct kunt aansluiten.

Voor de beste prijs bel of mail!


H&C HiFi
Stationsweg 130A
5807AD, Oostrum(lb)
Tel :0478-515215