MarktPlaza

Marantz NR1606

342x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Overzicht

Ontdek een fascinerende nieuwe dimensie op het gebied van surroundgeluid met de NR1606 AV-receiver, voorzien van Dolby Atmos-surrounddecodering voor een adembenemend surroundgeluid voor geavanceerde soundtracks van moderne films. Met Dolby Atmos onderga je hetzelfde revolutionaire 3D-surroundgeluid als in de beste filmtheaters en kun je de geluidsruimte spectaculair uitbreiden door een overhead surroundgeluidsveld te creëren. Bovendien zal de NR1606 door middel van een firmware-update (najaar 2015) in staat zijn om DTS:X-soundtracks te decoderen, die eveneens een overweldigende 3D-geluidsruimte creëren.

De NR1606 heeft een geavanceerd videoverwerkingssysteem met acht HDMI-ingangen (waaronder één die handig op het voorpaneel geplaatst is). De NR1606 is geschikt voor 4K Ultra full rate 60 Hz content, 4:4:4 Pure Color-subsampling en 21:9 passthrough en is daarmee op de toekomst voorbereid. De NR1606 is bovendien compatibel met HDCP 2.2, een vereiste voor het afspelen van auteursrechtelijk beschermde 4K Ultra HD-content.

De NR1606 is uitgerust met zelfstandige hoogefficiënte eindtransistoren op alle zeven kanalen en kan meerdere zones en meerdere bronnen bedienen. Je kunt in je thuisbioscoop genieten van de beste films terwijl anderen in een andere ruimte luisteren naar stereogeluid uit een andere bron.


Dolby Atmos

De surroundtracks van films zijn tientallen jaren kanaalgebaseerd. Dolby Atmos-surroundgeluid is een revolutionaire technologie die kanaalgebaseerde audiocodering overbodig maakt ten gunste van geavanceerdere objectgebaseerde audiocodering. Hierdoor kan de audiotechnicus geluiden nauwkeurig op elke gewenste plek in een 3D-ruimte positioneren. Met de NR1606 is deze bekroonde technologie nu ook beschikbaar voor je thuisbioscoop. Op deze receiver kun je een 5.1-speakersysteem met surroundgeluid combineren met twee extra overheadspeakers of twee extra naar boven gerichte Dolby Atmos-gecertificeerde luidsprekers, voor de ultieme thuisbioscoopervaring. De NR1606 is niet alleen voorzien van Dolby Atmos-decodering, maar ook met Dolby TrueHD lossless decodering en andere Dolby Digital technologieën.


DTS:X

DTS:X is het nieuwste surroundgeluidsysteem dat een meeslepend geluid genereert. Het werkt op basis van objectgebaseerde audiocodering waarmee de audiotechnicus geluidselementen waar dan ook in een 3D-geluidsruimte kan laten horen. Bovendien kunnen overheadspeakers worden aangesloten voor een ongelofelijke surroundervaring. De NR1606 is naast DTS:X-decodering ook uitgerust met DTS-HD Master Audio-decodering en andere DTS-technologieën.

DTS:X zal door middel van een online firmware-update beschikbaar worden gesteld in het najaar van 2015. Voor meer informatie, kijk op www.marantz.nl.


Bluetooth & WiFi ingebouwd

De NR1606 is voorzien van WiFi en Bluetooth-functionaliteit voor draadloos streamen en beschikt bovendien over een geavanceerd RF-transceiversysteem met dubbele antenne voor krachtige en foutloze streaming, zelfs in stedelijke omgevingen met veel RF-signalen. Via je WiFi-thuisnetwerk (of een bedrade verbinding met de RJ-45 Ethernet-LAN-poort) maak je verbinding met internet zodat je via muziekstreamingdiensten zoals Pandora en Spotify Connect van jouw favoriete nummers kunt genieten. Bovendien kun je kiezen uit duizenden internetradiozenders van over de hele wereld en kun je genieten van muziek uit alle genres.

De NR1606 is ook voorzien van AirPlay, waarmee je je favoriete nummers draadloos kunt afspelen vanaf je favoriete iOS-apparaat, zoals een iPod touch, iPhone of iPad. Bovendien is de NR1606 DLNA 1.5-gecertificeerd voor compatibiliteit met je pc of Mac en is hij voorzien van een RJ-45 ethernetpoort voor een bedrade verbinding met je netwerk.


Nieuwste HDMI-connectiviteit; HDCP 2.2-compatibel

De NR1606 is uitgerust met acht HDMI-ingangen, waarvan er één handig op het voorpaneel is geplaatst en heeft daarnaast een geavanceerd videogedeelte met de nieuwste HDMI-specificaties voor weergave van 4K Ultra HD met full-rate 60 Hz video, 4:4:4 Pure Color-subsampling, 21:9 video-passthrough en 3D-content. Bovendien is de NR1606 HDCP 2.2-compatibel, een vereiste voor het afspelen van auteursrechtelijk beschermde 4K Ultra HD-content.

De NR1606 is ook uitgerust met Audio Return Channel (ARC), waardoor je via één enkele HDMI-aansluiting audio vanaf je tv kunt streamen (je hebt geen aparte digitale audiokabel nodig).


Volledige ondersteuning van 4K Ultra HD-specificatie

De NR1606 verwerkt niet alleen 4 K Ultra HD-resolutie van 3840 x 2160, maar ondersteunt ook HDR (High Dynamic Range) en Wide Gamut-kleuren: belangrijke onderdelen van de BT.2020 4K Ultra HD-videospecificatie. De geavanceerde videoprocessor kan tevens SD- en HD-content upscalen naar 4K-resolutie voor ultiem kijkgenot.


Krachtige zelfstandige 7-kanaals versterker met ECO-modus

Het eindversterkergedeelte is uitgerust met zelfstandige hoog efficiënte uitvoerapparaten die op alle kanalen identiek zijn voor een zo egaal mogelijk geluidsbeeld. De NR1606 heeft een vermogen van 50 watt per kanaal (20Hz~20kHz, .08%THD, 8 ohm) en kan stations met lage impedantie aansturen en ondersteunt speakers van 4 ohm. De ECO-modus geeft je de mogelijkheid om energie te besparen. Op het scherm wordt een ECO-meter weergegeven.


Dubbele subwooferuitgang

De NR1606 is uitgerust met een dubbele subwooferuitgang waarop je in plaats van één grote subwoofer twee kleinere subwoofers kunt aansluiten. Het gebruik van twee subwoofers op verschillende plekken in de kamer levert een zeer stabiele respons op. Twee subwoofers leveren een vloeiendere en gedetailleerdere bas zonder de pieken en dalen van een opstelling met één subwoofer.


Audyssey Bronze ingebouwd

Met behulp van de meegeleverde precisiemicrofoon en microfoonstander meet het Audyssey MultEQ-systeem bij installatie alle speakers in uw thuisbioscoop, inclusief de subwoofer. In combinatie met de door het systeem gegenereerde zeer nauwkeurige akoestische DSP-ruimtecorrectiefilters levert MultEQ een zo vloeiend en natuurlijk mogelijke toonbalans, ongeacht het merk of model van de aangesloten speakers.

De psycho-akoestische verwerkingstechnologie Audyssey Dynamic Volume staat garant voor kristalheldere dialogen en een groot audiobereik bij lage volumeniveaus. Op deze manier geniet u op ieder geluidsniveau van heldere audio van onvervalste bioscoopkwaliteit. Op basis van geavanceerde DSP-technieken levert Audyssey Dynamic EQ bovendien een perfecte respons over het complete bereik, zelfs bij lage volumeniveaus.


Gemakkelijk in te stellen, gemakkelijk te gebruiken

Met onze exclusieve instellingsassistent en de snelstartgids kun je je thuisbioscoopsysteem snel en eenvoudig aansluiten en instellen. De Setup Assistant voorziet de gebruiker van duidelijke afbeeldingen en tekst op het scherm, voor een eenvoudig installatieproces en optimale essentiële systeeminstellingen voor maximale geluidskwaliteit.

Nieuwe Remote App

Download de Remote App Marantz 2015 AVR en bedien de NR1606 met je smartphone, tablet of ander smartapparaat. De app is beschikbaar in een iOS- en Adroidversie en stelt je in staat de NR1606 eenvoudig te bedienen en in stellen.


USB-poort in het voorpaneel

Je kunt je smartphone of tablet aansluiten op de USB-poort in het voorpaneel, welke compatibel is met USB-stations en NAS-apparaten. Als de NR1606 aan is, kun je je apparaat opladen via de USB-poort; de NR1606 heeft bovendien een 5V/1A-uitgang, dezelfde als die van telefoonopladers.


Speakeraansluitingen met kleurcodering

De NR1606 kan eenvoudig worden aangesloten dankzij een horizontale rij eersteklas luidsprekerterminals. Het aansluitsysteem met kleurcodering bevat ook een verzameling kabellabels met kleurcode voor de speakers waarmee je de speakerkabel de eerste keer gemakkelijker correct kunt aansluiten.

Voor de beste prijs bel of mail!


H&C HiFi
Stationsweg 130A
5807AD, Oostrum(lb)
Tel :0478-515215