MarktPlaza

Mantra en dorjé, open armband van Tibetaans zilver

75x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Een mantra kan stil van binnen worden gezegd maar wordt ook hardop gezongen of opgezegd. Je kunt er ook gewoon naar luisteren. Mantra’s kunnen gebruikt worden om te mediteren. Het luisteren of meezingen van een mantra kan je ontspannen. De geestelijk heilzame trilling krijgt kracht door het herhalen.
Op deze armband staat de bekende Boeddhistische mantra 'Om Mani Padme Hum' ook wel de mantra van mededogen. Betekenis: 'de parel van het universum is de lotus van mijn hart' oftewel: we moeten binnen in onszelf kijken om de vrede van de Boeddha te vinden.
Aan beide zijden van de mantra staat een dorjé afgebeeld. De dorjé staat voor het mannelijke, actieve aspect en de energie van de godsdienst. Hij wordt door de boeddhistische priester gebruikt om tijdens bijeenkomsten "de tijd stil te zetten".
Het midden van de dorjé is de aarde, aan de boven- en onderkant zijn de vier windrichtingen uitgebeeld als de bladen van de lotus die ontspruiten uit de bek van de draak. Met de dorjé in de hand omvat de priester dus als het ware de hele aardse materie.

De armband is gemaakt van Tibetaans Zilver. Dit is een nikkelvrije legering van verschillende metalen met een laag gehalte zilver. Het materiaal gedraagt zich wel als zilver; het glimt en vertoont dezelfde vorm van oxidatie als zilver. Door het met een zachte doek te poetsen, gaat het prachtig glanzen.