MarktPlaza

MALENA - door Almudena Grandes

30x bekeken
20 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK
Kan worden opgehaald, maar kan ook worden verstuurd.

MALENA 
door Almudena Grandes

De kleine Malena is pas twaalf jaar als zij van haar grootvader op een dag zomaar een kostbaar, oud familiestuk krijgt, een onbewerkte smaragd waarover zij nooit zal mogen spreken, omdat hij - zo vertelt haar grootvader - eens haar leven zal redden. 
Vanaf dat moment bidt de beduusde Malena in stilte hartstochtelijk om een jongen te worden, omdat zij weet dat zij, de onstuimige, er nooit in zal slagen zo te worden als haar tweelingzuster Reina, het toonbeeld van een perfecte vrouw.
Als jonge vrouw verzet zij zich tegen het keurslijf van regels en verwachtingen waarin haar omgeving en met name haar familie haar probeert te dwingen. Totdat het geleidelijk tot haar doordringt dat zij niet de eerste Fernandez de Alcantara is die er niet in slaagt zich aan te passen en een geschikte plaats te veroveren in de wereld.
Daarop besluit Marlena het labyrint van geheimen te ontraadselen dat door haar ogenschijnlijk zo vriendelijke, voorkomende familie wordt gekoesterd. 
In de schaduw van een oude vloek leert zij naar zichzelf te kijken als in een spiegel - en zij ontdekt dat er geen andere vloek is dan het leven zelf, en geen andere schuld dan het aandurven dat te leven.
Malena is de geschiedenis van een vrouw die ongeremd liefheeft en leeft, een vrouw die een plek wil vinden in een wereld die uitsluitend voor 'perfecte vrouwen' gemaakt lijkt te zijn. Het is het onvergetelijke verhaal van een familie en een zoektocht naar identiteit.
Uitgave: OOIEVAAR
Paperback, 512 pagina's
In NIEUWSTAAT