Mala van yakbeen met Om teken en counters

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 67x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Deze prachtige mala heeft een totale lengte van circa 70 cm. en is gemaakt van kralen van yakbeen. De mala is voorzien van een centrale flos en 2 fraaie mala-counters aan de zijkanten. Op zowel de kralen, als op de counters, staat het Om teken afgebeeld.

Een belangrijk attribuut van een Tibetaans-boeddhistische gelovige is de mala, een gebedssnoer met meestal 108 kralen. De mala wordt hoofdzakelijk gebruikt om mantra`s te tellen die gereciteerd worden en heeft dus feitelijk dezelfde functie als een rozenkrans. De counters dienen als hulp bij het tellen.


In het hindoeïsme wordt Om of Aum (uitspraak: ôm) algemeen als de basismantra beschouwd. Het woord Om heeft echter een veel diepgaandere betekenis. Het is niet alleen de betekenis van het woord dat hierbij van belang is. Men gelooft dat de trilling van deze klank een verheffende werking op de trilling van het lichaam heeft, waardoor een hoger bewustzijn bereikt wordt. Vandaar ook dat vaak belang gehecht wordt aan de juiste uitspraak. Volgens sommige theorieën geeft deze klank ook een opstijgende lijn langs de chakra`s weer.

De traditie om mala kettingen te maken van yakbeen is al zo oud als het Boeddhisme zelf. Been is een organisch materiaal, heeft een open structuur en is zeer sterk. Het vertegenwoordigt de aarde en onze verbinding ermee. Yakbeen is het symbool van kracht en versterkt onze levensstroom. Sieraden van been worden door het jarenlang gebruik steeds mooier en gaan natuurlijk erg lang mee. 

 

LET OP:


Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!
 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.