MarktPlaza

Mala van Yakbeen met ogen van Wijsheid

95x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

De kralen van deze authentieke mala zijn met de hand gesneden in een patroon wat "Wijsheid-ogen" wordt genoemd. De mala is voorzien van een centrale flos en 2 fraaie mala-counters aan de zijkanten. ​Prachtig vakmanschap uit Tibet.


Een mala is een belangrijk attribuut van een Tibetaans Boeddhistische gelovige.  Het is een gebedsketting die hoofdzakelijk gebruikt worden door Hindoes en Boeddhisten om mantra`s te tellen die gereciteerd worden. Ze worden ook gebruikt voor het tellen van andere gebeden, neerbuigingen, rondgangen enz. Meestal is een gebedssnoer gemaakt van 108 kralen, maar er bestaan ook andere nummerreeksen (vaak deelbaar door 9). Naast de telkralen bevat de mala een hoofdkraal, de zogenoemde guru-kraal. 'Guru' bestaat uit twee woorden. 'Gu' betekent duisternis en 'Ru' betekent licht. 'Guru' kun je zien als licht dat duisternis wegneemt.


De traditie om mala kettingen te maken van yakbeen is al zo oud als het Boeddhisme zelf. Been is een organisch materiaal, heeft een open structuur en is zeer sterk. Het vertegenwoordigt de aarde en onze verbinding ermee. Yakbeen is het symbool van kracht en versterkt onze levensstroom. Sieraden van been worden door het jarenlang gebruik steeds mooier en gaan natuurlijk erg lang mee. Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!