MarktPlaza

Mala van Rozenhout en Turkoois

37x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Een belangrijk attribuut van een Tibetaans-boeddhistische gelovige is de mala. Deze worden hoofdzakelijk gebruikt om mantra`s te tellen die gereciteerd worden en een mala heeft dus feitelijk dezelfde functie als een rozenkrans.


Rozenhout heeft een lichte, natuurlijke geur. De verzachtende werking en maakt mensen meer ontvankelijk voor het genieten van alle mooie dingen om hen heen. Het heeft een harmoniserende en ontspannende werking op de geest.

Rozenhout is overigens niet afkomstig van een rozenstruik, maar van een (rode) palissandersoort. Het heeft een prachtige bruin-rode kleur.

De beschermende steen Turkoois geeft positieve energie, levensvreugde, vertrouwen, inzicht en hoop. Deze prachtige blauwgroene edelsteen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt.


Onderaan de mala is een kleine zilverkleurige Dorjé verwerkt. De dorjé staat voor het mannelijke, actieve aspect en de energie van de godsdienst. Hij wordt door de boeddhistische priester gebruikt om tijdens bijeenkomsten "de tijd stil te zetten". Het midden van de dorjé is de aarde, aan de boven- en onderkant zijn de vier windrichtingen uitgebeeld als de bladen van de lotus die ontspruiten uit de bek van de draak. Met de dorjé in de hand omvat de priester dus als het ware de hele aardse materie.

Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!