MarktPlaza

Mala van blauwe Malachiet met Lotus bedel

138x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Malachiet edelstenen kennen mooie spirituele eigenschappen. Het is een krachtige steen die  vriendschappen versterkt en het inlevingsvermogen en inzicht in wat er omgaat in andere mensen vergroot. De stenen worden gebruikt om remmingen en schaamte te verminderen en kan zo onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Een populaire steen om de intuïtie te bevorderen, het vermogen te visualiseren en het abstract denken te stimuleren en de informatieverwerking en het denken te versnellen.

Een Mala is een gebedssnoer van kralen dat gebruikt wordt binnen het Boeddhisme. Het heeft een vergelijkbare functie van de rozenkrans in het Christendom. Deze mooie gebedssnoeren worden gebruikt tijdens het mediteren. De 108 Malachiet kralen symboliseren het perfecte getal waarin geluk en evenwichtigheid centraal staan. De mala's worden tegenwoordig gedragen als ketting, wikkelarmband of ter decoratie.

Aan deze prachtige mala hangt een mooie (dubbelzijdige) Lotus bedel. De lotusbloem is een belangrijk en bekend Boeddhistisch symbool en staat  voor zuiverheid. 
Zoals de lotus vanuit de modder onder water naar het licht groeit, zo kan ook de mens meer een wijzer mens worden. De lotusbloem doet denken aan de mens die zoekt naar de waarheid. In deze symboliek is de lotus een bloem die haar wortels heeft in het troebele, modderige water van onwetendheid en lijden.
De bloeiende lotus is ook symbool voor wat verlichting wordt genoemd. Daarmee wordt bedoeld het tot volle bloei komen van de bloem, het tot volle inzicht komen van het menselijk bestaan met al zijn lijden en geluk, niet alleen voor je zelf maar voor al het leven om je heen.

De mala bestaat uit 108 kralen, geregen aan een elastisch koord, en kan als armband of als ketting gedragen worden. De totale lengte is circa 90 cm. De bedel heeft een diameter van circa 14 mm. en de kralen hebben een diameter van circa 8 mm.Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!