MarktPlaza

M. A. M. Renes-Boldingh - De ongeschreven roman

127x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

M. A. M. Renes-Boldingh - De ongeschreven roman
Illustraties van Ria Reinderhoff
GF Callenbach nv Uitgever
238 pag.
harde kaft met stofomslag
stofomslag heeft scheurtjes en slijtageplekjes; paar vlekjes aan het boek
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

"De begaafde schrijfster M.A.M. Renes-Boldingh geeft in deze nieuwe roman een stuk aangrijpend leven, waarin licht en schaduw elkaar sterk afwisselen.
Dit boek is als een fel protest tegen de zo veelvuldig voorkomende vervlakking van het huwelijksleven en het daarmee gepaard gaande geestelijk lijden van één of beide huwelijkspartners.
De schrijfster schroomde niet de realiteit van het leven in felle kleuren te schilderen, hoewel de toon steeds zuiver en ontroerend blijft.
Een moeder en haar dochter, eenvoudige vrouwen zoals er miljoenen zijn op de wereld, zijn de hoofdfiguren. Beiden hebben zij de drang naar het betere in zich, doch deze wordt al spoedig gesmoord. Zij zijn als de velen, mannen zowel als vrouwen, wier leven mislukte, zonder dat zij ,,ongelukkig'' genoemd willen worden.
Voor het oog van de wereld is Line, de dochter, zelfs een gelukkige vrouw, en zij ervaart uiteindelijk, meer dan haar moeder, in haar huwelijk en haar geestelijk leven een wending ten goede.
Er zijn vele, zeer vele situaties die, hoewel door het leven in vele vormen gevarieerd, ons dagelijks onder ogen komen, zonder dat wij ze echter zo scherp onderscheiden als de schrijfster ze ons hier in een boeiende roman voor ogen stelt.
Dit levensechte boek heeft ieder van ons veel te zeggen."

(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)