M.A. de Leeuw: Mythen als wegwijzers

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 142x bekeken
  • Datum geplaatst 5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

M.A. de Leeuw: Mythen als wegwijzers


Tijdens een gastmaal in antiek-Griekse stijl spreken gedurende zeven achtereenvolgende avonden een zevental geheel verschillend denkende vrienden over problemen waarover de mensheid zich sedert tal van eeuwen het hoofd heeft gebroken. Problemen die door Kant in vier vragen werden samengevat, t.w. "Wat is de mens?", "Wat kan hij weten?", "Wat moet hij doen?", "Wat mag hij hopen?".
De vrienden spreken hun gedachten niet in abstracte, wijsgerige betogen uit, maar door middel van sprookjes, mythen en legenden. Elk brengt de eigen mening naast die van anderen naar voren. Zij doen geen pogingen elkaar te weerleggen, doch geven hun antwoorden in een harmonie van dissonanten.
Wijsgerig-religieuze gedachten in de gedaanten van mythen - zoals Plato er enkele schreef - of parabels, zijn vrij zeldzaam. De Leeuw heeft op deze aloude en speelse wijze een boek geschreven dat in het bijzonder bestemd is voor hen die zijn geinteresseerd in de 'heirwegen' van de voornaamste geestelijke stromingen: niet slechts terwille van de zaak zelf, maar meer nog om andersdenkenden beter te leren kennen en waarderen en om tot een werkelijk gesprek te kunnen komen.

Uitg. Van Gorcum, paperback. In goede staat.

kstfil

P061215


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.