MarktPlaza

Lulu Wang - Het lelietheater - gebonden

193x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Het lelietheater speelt zich af in de jaren 1971-1974, de periode waarin de Culturele Revolutie haar hoogtepunt beleefde. In een zeer eigen en lyrische stijl beschrijft Lulu Wang deze turbulente wereld gezien vanuit Lian, een meisje van twaalf, dertien jaar.
Vol verbazing beziet Lian het gedrag van de volwassenen om haar heen. Onder hen bevinden zich niet alleen verklikkers en opportunisten, sadisten en machtswellustelingen, maar ook mensen die zichzelf opofferen en mensen die hun integriteit niet verliezen.
Het is tevens het hartverscheurende verslag van een onmogelijke vriendschap tussen twee meisjes uit verschillende kasten.
Lian behoort tot de eerste kaste; haar ouders zijn intellectuelen, en om die reden verbannen naar strafkampen.
Nadat bij Lian een huidziekte is geconstateerd krijgt ze toestemming om zich bij haar moeder t e voegen. In het kamp weet ze zich omringd door de crème de la crème van de Chinese intellectuelen. Ze krijgt onder meer les van de beroemde professor Qin; haar lessen vertelt ze door aan de kikkers en krekels in een achter het kamp gelegen meer, dat ze tot 'lelietheater' heeft omgedoopt.
Kim behoort tot de derde kaste: haar ouders zijn straatarm en wonen in de 'modderhuisbuurt' van Peking. Ondanks Mao's 'verheffing' van de laagste kasten is Kim de verschoppelinge op de school van Lian; ze wordt tot op het bot vernederd door haar klasgenoten.
Op het moment dat Lian de brug naar de vriendschap heeft geslagen, verdwijnt Kim van school om op een verschrikkelijke manier wraak te nemen...
Lulu Wang - Het lelietheater
Vassallucci
1997
gebonden, hardcover met stofomslag
495 pagina's
Boek is in nieuwstaat
eventuele verzendkosten zijn € 4,50 (pakket, voor dit bedrag kan wel tot 15 kilo aan boeken verzonden worden).
Bij aankoop meerdere boeken krijgt u korting

* Zie ook mijn andere aanbiedingen, bij bestelling meerdere items krijgt u korting
* Vul het winkelmandje en u krijgt een vrijblijvende prijsopgave (u zit niet vast aan uw bestelling)
* Eventuele verzendkosten pakketpost € 4,50 (tot 15 kilo)