Lucia St.Clair Robson TIANA

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 44x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Lucia St.Clair Robson TIANA
Hardcover met omslag -Historische roman
EEN JONGE CHEROKEEVROUW MOET KIEZEN TUSSEN HAAR STAM EN HAAR GROTE LIEFDE.
Tennessee, begin 19de eeuw. Blanke pioniers kijken met begerige ogen naar het land van de Indianen, vooral als er op Cherokee-land goud gevonden wordt. De onenigheid tussen de Indianenstammen wordt steeds groter en keer op keer worden Indianen verdreven of uitgemoord. In deze woelige tijd leefde …..
TIANA ROGERS, half-Schots, half-Cherokee. Koppig als haar Schotse vader, gaat ze altijd haar eigen weg en laat ze zich door niets of niemand de wet voorschrijven, zeker niet door blanken, want ze voelt zich op en top Indiaanse.
Al op haar twintigste is de mooie Tiana een ´wijze vrouw´. Ze geneest zieken en voorspelt de toekomst - en ze ziet tekenen van naderend onheil ….. Maar Tiana zweert dat ze haar stam nooit in de steek zal laten. Wat ze niet weet is dat ze ooit zal moeten kiezen tussen haar volk en de twee grote liefdes in haar leven …..
DAVID GENTRY, Tiana´s echtgenoot. David en Tiana kennen veel tegenslagen. Hun eerste dochtertje overlijdt aan tyfus. Bedreigd door blanken en vijandige Indianenstammen, vluchten ze van Tennessee naar Arkansas. Maar al snel zijn ze ook hier niet meer veilig. Andere Indianenstammen trekken ten strijde en een overval die te gruwelijk is voor woorden zal voorgoed een einde maken aan Tiana en Davids geluk. Slechts enkele blanken komen op voor de Indianen maar onder hen is …..
SAM HOUSTON, die al op jonge leeftijd bij de Cherokees komt wonen. Hij jaagt met hen, doet mee aan hun rituelen en wordt zelfs geadopteerd als zoon van een belangrijk Cherokee-strijder. Maar hoewel hij zonder dat hij het beseft verliefd wordt op Tiana, voelt hij zich gedwongen terug te keren naar de blanke wereld. Van hieruit doet hij alles om de Indianen te redden en zijn verloren Indiaanse geliefde te herwinnen, maar wat hij niet kan voorkomen is …..
HET SPOOR DER TRANEN, de barre winterse voettocht van de Indianenstammen naar het zuiden, in een wanhopige poging om te overleven.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.