MarktPlaza

LP - Peellandcollege Deurne - Kerstviering

141x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Thema Kerstviering 1976 PeellandCollege Deurne.

op de achterzijde:

Ine Postma was gedurende 12 jaar lerares tekenen aan het Peellandcollege te Deurne. In 1972 verliet zij de school, en daarmee een zeker bestaan, om in Rotterdam een opleiding tot vroedvrouw te volgen. In april van dit jaar (1972)vetrok zij naar Gandajika in Zaïre, het voormalig Belgisch Congo.
Wij voelen ons als school met Ine verbonden en met haar werk. Wij willen met de verkoop van deze plaat, die een klankbeeld van onze school geeft, een aandeel in Ines werk leveren.. Dat onze hulp nodig is, moge blijken uit een tekenend fragment in een van Ine's brieven.
"Hartelijk dank voor je brief, Guus, en voor de brieven van de leerlingen. Gezellig om te lezen, en het papier kunnen we weer mooi gebruiken als briefjes voor de vrouwen die bevallen zijn, om alle gegevens als naam, gewicht, medicamenten op te schrijven"..

Deze plaat is tot stand gebracht om geld in te zamelen voor het Ine Postma-fonds. In twee weken tijd is op deze manier concreet gestalte gegeven aan wensen en idealen rondom een kerstviering......

Eurosound ES 46.265, hoes = near mint, LP = near mint