MarktPlaza

LOUISIANA - Maurice Denuziere

109x bekeken
13 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

LOUISIANA - Maurice Denuzière
Historische roman (640 blz)

Veen 1977 (640 blz)
Gebonden met stofomslag
In goede staat
€ 3,50
Verzendkosten voor koper: Pakket (0-10kg)
Virginie heeft als dertienjarig meisje Louisiana verlaten, in Parijs haar opvoeding voltooid en keert nu, vijf jaar later, terug als een mooie, jonge vrouw, eigenzinnig en ambitieus. Iedereen in haar omgeving raakt gefascineerd door haar persoonlijkheid: de jonge Willy Templeton, die om haar eer duelleert, de knappe, mysterieuze Clarence Dandridge, opzichter van de plantage, en Markies de Damvilliers.
Hij raakt zo onder de indruk van haar charmes, dat hij haar ten huwelijk vraagt. Na tien jaar gelukkig huwelijk sterft hij en laat Virginie achter met drie kinderen. In haar hart verlangt zij terug naar het uitbundige Parijse leven en bij haar terugkomst verwekt haar verschijning aldaar veel opzien én bewondering, vooral van Charles Vigour. Hij trouwt met haar en reist met Virginie terug naar Louisiana, wanneer zij heimwee krijgt naar haar plantage ‘Bagatelle’. Maar in de komende jaren is haar weinig geluk beschoren; haar man sneuvelt in de Mexicaanse oorlog en ook haar drie kinderen worden door het noodlot getroffen. Eenzaam blijft Virginie achter op de plantage, die zij nu moet verdedigen in het losbarstende geweld van de Burgeroorlog. Even onverzettelijk als vroeger houdt zij stand, gesteund door de immer aanwezige Clarence.
In deze meesterlijke roman laat Maurice Denuzière het rijke verleden van Louisiana herleven, toen Franse kolonisten zich vestigden in het levendige New Orleans, negerslaven de katoenplantages bewerkten en raderboten nog over de Mississippi voeren.