Lotus Mandala ketting met Aum symbool

Bewaar
 • Aantal keer bekeken 58x bekeken
 • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

De lotusbloem is een gerespecteerd symbool van puurheid, schoonheid en wedergeboorte. Zoals de lotus vanuit de modder onder water naar het licht groeit, zo kan ook de mens meer een wijzer mens worden. De lotusbloem doet denken aan de mens die zoekt naar de waarheid. In deze symboliek is de lotus een bloem die haar wortels heeft in het troebele, modderige water van onwetendheid en lijden.

 • De bloeiende lotus is ook symbool voor wat `verlichting` wordt genoemd. Daarmee wordt bedoeld het tot volle bloei komen van de bloem, het tot volle inzicht komen van het menselijk bestaan met al zijn lijden en geluk, niet alleen voor je zelf maar voor al het leven om je heen.
   
 • De bloemblaadjes van de hanger vormen een Mandala. De betekenis van het woord Mandala komt uit het Sanskriet en betekent `cirkel`. Symbolisch wordt hier de oneindigheid van het leven mee bedoeld.  Als symbool van eenheid en harmonie dienen mandala`s ook als model in de Tibetaanse architectuur voor bouwtekeningen, voorschriften van gebouwen en tempelcomplexen. Het midden van de mandala kan gebruikt worden om tijdens de meditatie te focussen.
   
 • In het hart van de hanger staat het Aum symbool afgebeeld. Dit is een van de belangrijkste spirituele symbolen. Het is het geluid van het universum. Het is het verleden, het heden en de toekomst, alles wat was, alles wat is, is alles wat is. 
  Het Aum (of Om) kom je vaak tegen in Boeddhistische en Hindoestaanse mantra’s aan het begin van een zin en wordt als de basis-mantra beschouwd. Het woord Aum heeft echter een veel diepgaandere betekenis. Het is niet alleen de betekenis van het woord dat hierbij van belang is. Men gelooft dat de trilling van deze klank een verheffende werking op de trilling van het lichaam heeft, waardoor een hoger bewustzijn bereikt wordt. Vandaar ook dat vaak belang gehecht wordt aan de juiste uitspraak. Volgens sommige theorieën geeft deze klank ook een opstijgende lijn langs de chakra`s weer.


Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.