Lord of War DVD met oa Nicolas Cage

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 85x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

120:00 minuten

Acteurs: Nicolas Cage Ethan Hawke Nicolas Cage Jean-Pierre Nshanian Jared Leto Sammi Rotibi Tanit Phoenix Kobus Marx Ian Holm
Stemmen orig. versie: Donald Sutherland
Regisseur: Andrew Niccol

Yuri Orlov is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpol-agent Jack Valentine, zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri’s klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld. Wat volgt is een keiharde confrontatie met zijn vijanden, familie en vrienden...
‘Mijn geweren zijn minder gevaarlijk dan sigaretten en drank. Er zit een veiligheidspal op.' Aldus wapenhandelaar Nicolas Cage in Lord of War. Regisseur/scenarist Andrew Niccol denkt er heel anders over.

In de openingssequentie van Lord of War wordt in enkele minuten de ‘levensloop' van een kogel getoond, beginnend op een lopende band en eindigend in het voorhoofd van een Afrikaanse kindsoldaat. Na deze overrompelende binnenkomer schetst Niccol (Simone) in hoog tempo de opkomst van immigrantenzoon Yuri Orlov (Nicolas Cage) als internationale ‘gun runner', oftewel een zakenman die rijk wordt aan de talloze gewapende conflicten die zich dagelijks op de aardbol voltrekken. Nadat Orlov en zijn meegereisde jongere broer Vitaly (Jared Leto) ergens in Afrika een deal hebben gesloten, klinkt er ineens van griezelig dichtbij mitrailleur-geknetter. De kogels zijn niet voor hen bestemd, maar voor een groepje piepjonge guerilla's die door de troepen van Orlovs klant zonder pardon tegen de muur worden gezet. ‘Niet mee bemoeien,' fluistert Orlov zijn aangeslagen broer toe, ‘it's not our fight.' Het is een strategie die hem uiteindelijk zijn ziel (en familie) zal kosten, maar hem als onderdeel van het militairistische raderwerk ongemoeid laat. Een gewetenloze regelneef als Orlov komt namelijk goed van pas wanneer grote mogendheden zelf hun handen niet wensen vuil te maken aan het bewapenen van een bevriend regime.

Lord of War is een voor Hollywood-begrippen moedige en ambitieuze film die zijn boodschap vertroebelt door te veel tegelijk te willen zijn. Én een aanklacht tegen wapenhandel én een cynische satire à la Three Kings én een familiedrama. Actrice Bridget Moynahan worstelt als Orlovs ‘trophee wife' met de ondankbare rol van naïef luxepoppetje, terwijl Leto's doorleefde vertolking van de cokeverslaafde Vitaly botst met de karikaturen elders in de film. De conclusie van Lord of War is daarentegen kraakhelder: niet mannen als Orlov, maar de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad zijn de ware grootverdieners in de internationale wapenhandel.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.