MarktPlaza

Lola Irish - 1. De roep van de wilde vogels

120x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Lola Irish - 1. De roep van de wilde vogels
Hardcover met omslag - Historische roman
Australië wordt in 1840 nog bijna uitsluitend bewoond door straf-gevangenen, grootgrondbezitters en Britse ambtenaren die vast-besloten zijn een nieuwe gemeenschap te stichten en de funda-menten voor een nieuwe maatschappij te leggen ; een land dat bestaat uit een paar dorpen, een stel wijdverspreide nederzet-tingen en een immense wildernis.
Als haar man op jeugdige leeftijd overlijdt, emigreert Raunie Lorne naar Australië om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Ze is arm en berooid, en bezit niet veel meer dan haar buitengewone schoonheid, haar vurige karakter en haar ijzeren wilskracht.
Daar aangekomen ontmoet ze Brick O’Shea, een ambitieuze
grootgrondbezitter wiens innemende charme ze niet kan weer-staan. Hij biedt haar de mogelijkheid een onbezorgd en beschut leven te leiden, doch Raunie weigert resoluut, vastbesloten op eigen houtje haar plaatsje in de maatschappij te veroveren. Ze verbreekt de verhouding en tracht vergeefs haar geliefde uit haar gedachten te zetten.
Maar zelfs haar huwelijk met Kenneth Merrill en O’Shea’s scanda-leuze verhouding met de jonge en lieftallige Barbara Merrill kunnen niets aan haar alles verterende liefde voor Brick O’Shea veran-deren …..
Een adembenemend epos over twee mensen in koloniaal
Australië, die gescheiden van elkaar trachten het geluk te vinden, terwijl ze diep in hun hart beiden weten dat zij alleen samen het paradijs op aarde zullen kunnen vinden.